به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز، یعقوب زلقی بیان داشت: در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی که از امروز در کشور گرجستان برپا شده و برای مدت یک هفته دایر است یک گروه از هنرمندان صنایع دستی کپو باف دزفول به سرپرستی خانم زینت ظهیرنیا شرکت دارند.
وی با بیان اینکه کپوبافی دزفول تنها هنر از صنایع دستی استان خوزستان می باشد که در این نمایشگاه ارائه شده افزود: بیش از 40 اثر کپوبافی از سوی این گروه از هنرمندان در این نمایشگاه به نمایش در آمده است.
زلقی گفت: هفته گذشته نیز نمایشگاه صنایع دستی در یزد و تهران برگزار شد که هنرمندان صنایع دستی دزفول با ارائه آثار هنری خود موفق به کسب لوح برتر از این نمایشگاه شدند.
کپو یکی از رشته های بومی و خاص خوزستان و به ویژه شهرستان دزفول است که با پیچش ساقه های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه های کرتک شکل می گیرد و با نقش اندازی کامواهای الوان، زیبایی آن دوچندان می شود.
کپوی دزفول به عنوان یک نماد (برند) برای ثبت جهانی به یونسکو پیشنهاد شده است.
مرکز بافت کپو دهستان شهیون در شهرستان دزفول است. کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می شود.
از نظر کیفیت و اصالت، کپو های تولید دزفول رتبه نخست را در کشور دارند؛ به طوری که کپوهای تولید دزفول به شهرهای مختلف کشور و برخی کشورها صادر می شود.
صنایع دستی دزفول شامل 50 تا 60 شاخه اصلی و بیش از 100 زیرشاخه است که توسط هنرمندان دزفولی تولید می شوند.
تاکنون خراطی دزفول به ثبت جهانی رسیده است.
در گذشته نه چندان دور بیش از 500 کارگاه تولید 100 نوع صنایع دستی در دزفول فعال بوده است.
انتهای پیام/گ