تیمی از محققان دانشگاه کمبریج موفق به شناسایی مناطقی از مغز شده‌اند که بیشترین تغییر را در سال‌های نوجوانی دارند.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، اسکن‌های مغزی نشان داده‌اند که این مناطق با فرآیندهای پیچیده تفکر مرتبط هستند.

این محققان همچنین یک پیوند بین رشد مغز نوجوان و بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی را شناسایی کردند.

دانشمندان دپارتمان روانپزشکی دانشگاه کمبریج مغز 300 نفر بین 14 تا 24 سال را اسکن کردند. در حالی که مناطق مرتبط با عملکردهای پایه بدن مانند بینایی، شنوایی و حرکت تا سن نوجوانی بطور کامل رشد کرده‌اند، نواحی مربوط به تفکر پیشرفته و تصمیم‌گیری در این سن همچنان در حال تغییر هستند. این نواحی شامل مراکز عصبی با تعداد زیادی اتصال با سایر نواحی کلیدی هستند.

می‌وان مغز را مانند یک شبکه هواپیمایی جهانی در نظر گرفت که از فرودگاههای دارای استفاده محدود و مراکز عظیمی مانند فرودگاه هیترو که ترافیک آن‌ها بسیار بالاست، تشکیل شده است. مغز از تنظیمات مشابهی برای هماهنگ کردن تفکرات و اعمال استفاده می‌کند.

در سنین نوجوانی، این شبکه مراکز بزرگ ادغام و تقویت می‌شوند. برای مثال می‌توان ادغام فرودگاههای جی اف کندی و هیترو را در نظر گرفت که چقدر شلوغ خواهند شد.

محققان سپس ژن‌های دخیل در توسعه این مراکز مغزی را بررسی کرده و دریافتند که آن‌ها شبیه به انواع مرتبط با بسیاری از بیماری‌های مغزی مانند اسکیزوفرنی هستند.

این کشف با مشاهداتی که بر اساس آن‌ها، اختلالات روحی طی نوجوانی شکل می‌گیرند، مطابقت دارد.

تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که علاوه بر ژنتیک، استرس دوران کودکی و نوحوانی نیز با بیماری‌های روانی مرتبط است.

یافته‌های جدید نشان می‌دهد که بدرفتاری، سوءاستفاده و غفلت ممکن است منجر به مختل شدن رشد توابع بالاتر مغز طی سال‌های نوجوانی شده و به ظهور بیماری‌های روانی بینجامد.

این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار