به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزمایشهای اتمی اخیر کرهشمالی، سیگنالهای جدیدی را برای جامعه بینالمللی ارسال کرده که نشان میدهد، "پیونگ یانگ" اهداف خاصی را از شلیک موشکهای بالستیک دنبال میکند.
روز 29 تیر ماه سال جاری، آزمایش موشکهای بالستیک از سوی کرهشمالی انجام شد و ارتش این کشور، 3 موشک سطح به سطح را شلیک نمود؛ این شلیکها، نگرانی "کاخ سفید" و نیز "کره جنوبی" را در پی داشت.
مقامات آمریکایی میگویند: در تاریخ مذکور، کره شمالی، سه فروند موشک سطح به سطح "رودودنگ" و "اسکاد" را روی لانچر فرستاده است که این موضوع، بر خلاف موازین بینالمللی است.
ارتش کره جنوبی هم در این زمینه گفته است: این موشکها که از شهر ساحلی "هوانگجو" در غرب کرهشمالی شلیک شده، مسافتی بین 500 تا 600 کیلومتر را با موفقیت طی کرده است. این موشکها که احتمالاً از نوع "اسکاد" بودند، قابلیت هدف قرار دادن خاک کرهجنوبی را دارند.
این قبیل انتقادات نسبت به کره شمالی، در حالی از سوی آمریکا مطرح میشود که خود ایالات متحده، دارای هزاران بمب اتم است؛ اما برای کشورهای منطقه شرق آسیا و به خصوص کرهشمالی تصمیمگیری میکند. در حقیقت، نوعی دوگانگی رفتاری در دیپلماسی بینالمللی "واشنگتن" وجود دارد که بر اساس آن، خود این کشور، مجاز به هر نوع آزمایش سلاح هست و حتی رژیم صهیونیستی میتواند با کمک فرانسه، نیروگاه اتمی دیمونا را توسعه دهد و 80 تا
200 بمب اتم(بر اساس گزارش منابع رسانهای از تعداد بمبهای اتمی رژیم صهیونیستی)
داشته باشد؛ اما کرهشمالی، از حق آزمایش سلاح برخوردار نیست.
**چرا پیونگ یانگ موشکهای بالستیک را روی لانچر میفرستد؟
سوالی که مطرح میشود این است که کرهشمالی چرا موشکهای بالستیک را روی لانچر میفرستد و آزمایشهای اتمی انجام میدهد؟ اولین دلیلی که میتوان به آن اشاره کرد این است که "پیونگ یانگ" به دنبال تقویت قدرت نظامی خود در برابر امپریالیسم است تا در صورت بروز یک جنگ بزرگ همانند آنچه که در دهه 50 میلادی رخ داد، بتواند در مقابل ارتش آمریکا و همپیمانانش بایستد.
دومین دلیل توسعه قدرت موشکی کرهشمالی این است که آمریکا به همپیمان خود یعنی کرهجنوبی کمک کرده که به میزان تهدیدات خود در مرزها بیفزاید و همین موضوع، انگیزه مضاعفی را برای "کیم جونگ اون" شخص اول کرهشمالی به وجود آورده است تا از کرهجنوبی عقب نماند.
در سال 2013 میلادی و همزمان با افزایش تهدیدات نظامی آمریکا در سوریه؛ ایالات متحده، در منطقه شرق آسیا نیز به دنبال ایجاد یک جنگ بزرگ بین دو کره بود که کرهشمالی به سرعت، لانچر و موشکهای موسودان را به شمال شرق و شرق این کشور انتقال داد و موشکها را آماده شلیک نمود تا در صورت لزوم، از آنها استفاده کند. **کره شمالی به دنبال امتیازگیری از 5 کشور جهان/آمریکا به دنبال برچیدن تأسیسات اتمی "پیونگ یانگ"
سومین دلیلی که میتواند علت آزمایشهای کره شمالی در 5 سال اخیر محسوب گردد، تلاش "پیونگ یانگ" برای وادار کردن دیگر کشورها به حضور سر میز مذاکره و "بده - بستان هستهای" است. تحلیلگران معتقدند آزمایش موشکهای بالستیک در تاریخ 29 فروردین 1395 از سوی کره شمالی، در همین تاکتیک "پیونگ یانگ" میگنجد.
در این زمینه،
"اسماعیل بشیری" تحلیلگر مسائل شبه جزیره کره در گفتوگو با خبرنگار
باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره برنامه هستهای "پیونگ یانگ" عنوان داشت: کرهشمالی برای آنکه بقای خود را حفظ کند، از NPT خارج شد و فعالیت خود را برای رسیدن به بمب اتم آغاز کرد.
وی ادامه داد: با ادامه برنامه هستهای کره شمالی، تحریمهای بیشتری علیه "پیونگ یانگ" وضع شد اما مقامات این کشور اصرار داشتند که برنامه اتمی خود را ادامه دهند و تاکنون چند آزمایش هستهای انجام دادهاند.
بشیری گفت: امکان دارد که کرهشمالی، چاشنیهای انفجاری سلاح هستهای را داشته باشد اما وسیله حملکننده را تا کنون نتوانسته تولید کند.این تحلیلگر مسائل کره شمالی و کره جنوبی تأکید کرد: "پیونگ یانگ"، آزمایشهایی را از طریق زیر سطحیهای خود انجام میدهد تا به فناوری حمل سلاح هستهای دست یابد و از این طریق، بازدارندگی در برابر حمله آمریکا، ژاپن و کره جنوبی ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: این که میبینید کره شمالی تهدیداتی میکند، به این دلیل است که این کشور قصد دارد با پرتاب موشکهای بالستیک، قدرتهای جهانی را به میز مذاکره بکشاند و از آنها امتیاز بگیرد.بشیری گفت: چین، روسیه، آمریکا، کره جنوبی و ژاپن، مدتهاست مذاکره خود را با "پیونگ یانگ" قطع کردهاند اما مقامات کرهشمالی به دنبال این هستند که با این 5 کشور مذاکره کنند.تحلیلگر مسائل شبه جزیره کره با اشاره به خواست آمریکا در برچیدن همه تأسیسات یا حداقل بخش قابل توجهی از ساختار اتمی کرهشمالی، افزود: "واشنگتن" تلاش میکند تا "پیونگ یانگ"، تغییراتی در ساختار اتمی خود بدهد و در ازای آن، کره شمالی کمکهای اقتصادی دریافت کند.
کارشناسان معتقدند که کرهشمالی، مشکلات اقتصادی عدیدهای دارد و این مشکلات را از طریق آزمایشهای هستهای و موشکی جبران میکند تا بتواند جهان را متقاعد به تعامل با "پیونگ یانگ" کند.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/