سید محمد صادق قریشی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور درگفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موفقیت کشورمان در طراحی نوعی نرم افزار "هوشمند شبیه ساز صحنه جرم" برای سهولت در تحلیل های جنایی افزود: این نرم افزار بواسطه تصاویر ذخیره شده صحنه جرم را با استناد بر داده های اطلاعاتی موثق، شبیه سازی و سپس تحلیل می کند.
وی در خصوص نحوه ذخیره تصاویر توسط این سیستم نرم افزاری تاکید کرد: در این تکنولوژی از همه ابعاد محل وقوع جنایت با حضور پزشک و کارشناسان پزشکی قانونی بصورت دقیق و موشکافانه عکاسی و همه این اطلاعات بطور دقیق وارد سیستم پردازش نرم افزار می شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در این نرم افزار با توجه به اطلاعات روز و پیش زمینه تفسیر محل مربوطه ، صحنه جرم دقیقا و بدون هیچگونه مداخله بررسی می شود به گونه ای که این برنامه بواسطه سخت افزار خاص خود قادر به شناسایی، شبیه سازی و اجرای دقیق نحوه وقوع جرم و یا حالت پاشیدن خون نیز است.
وی با اشاره به اینکه در اغلب اوقات و علی الخصوص درزمینه تحلیل پرونده های قتل، صحنه های جرم باید چندین نوبت مورد بررسی قرار گیرند، گفت: در این میان آثار محیطی و برخی جابه جایی های احتمالی ، می تواند محل وقوع جنایت را دستخوش تغییرات قرار داده و ادامه تحقیقات را برای رسیدن به واقعیت با تاخیر و تحلیل های اشتباه روبرو کند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی یادآور شد: بواسطه راه اندازی نرم افزار شبیه ساز با ضریب خطای کمتر از یک درصد همه مشکلات ناشی از احتمال دستکاری صحنه جرم و یا نظایر ان از بین می رود.
قریشی اظهار داشت:با بهره برداری از نرم افزار هوشمند از این پس صحنه های جرم حتی با گذر زمان نیز با همان داده های معتبر و تفسیر دقیق آن قابل استناد و شبیه سازی دوباره هستند که این موضوع برای آن دسته از پرونده هایی که از نظر جنایی و پزشکی قانونی هنوز بسته نشده بسیار حائز اهمیت است که مراحل طراحی این طرح تحقیقاتی هنوز به اتمام نرسیده، اما درصورت استقبال سازمان پزشکی قانونی از این دستاورد ، دیگر مشکلات پیش روی تفسیر صحنه جرم از میان می رود.
انتهای پیام/