به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ مدیر کل انتقال خون استان یزد میانگین اهدای خون در کشور 27 در هزار است و با همین آمار نیاز مراکز درمانی در سطح کشور به خوبی مرتفع میشود، ولی میانگین اهدای خون در یزد 38 در هزار است که بالاتر از میانگین کشوری است.
مدیر کل انتقال خون استان یزد در آستانه ۹ مرداد، سالروز تاسیس سازمان انتقال خون و روز ملی اهدای خون با بیان اینکه مهمترین رسالت این سازمان، تامین خون سالم و کافی برای مراکز درمانی است، گفت: یزد در کشور رتبه خوبی را در اهدای خون دارد و بیش از ۹۹ درصد خون مورد درخواست مراکز درمانی استان را پاسخگو بوده است.
نقی تقوایی افزود: میانگین اهدای خون در کشور ۲۷ در هزار است و با همین آمار نیاز مراکز درمانی در سطح کشور به خوبی مرتفع میشود، ولی میانگین اهدای خون در یزد ۳۸ در هزار است که بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با معرفی استان یزد به عنوان «معین» که از دیگر استانها خونی دریافت نمیکند، ادامه داد: از آنجا که حدود ۴۵ درصد از مراجعات مراکز درمانی در یزد از خارج استان هستند و عموما خدماتی مانند عمل جراحی دریافت میکنند که به خون و فراورده های خونی احتیاج است، اهدا کنندگان خون در یزد نیاز دیگر استانها را نیز به نوعی مرتفع میکنند و حتی درصدی از خون به دیگر استانها که در مقاطعی با کمبود خون مواجه میشوند، ارسال میشود.
تأمین بیش از ۹۵ درصد پلاکت مورد درخواست مراکز درمانی توسط سازمان انتقال خونی یزد
تقوایی خاطرنشان کرد: طبق استانداردها برای جمعیت یزد انتظار میرود که حدود ۲۸ هزار کیسه خون به مراکز درمانی تحویل داده شود ولی بیش از ۳۵ هزارکیسه خون را به مراکز درمانی تحویل و مصرف میشود که به دلیل وجود بیماران خارج از استان است.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به کیفیت بالای خون و فرآوردههای خونی در سازمان انتقال خون یزد عنوان کرد: با وجود اینکه تامین انواع گروههای خونی و فراوده های خونی مثل پلاکت و … به طور دائم کار مشکلی است و برنامهریزی دقیقی را میطلبد یزد جزو معدود استانهایی است که در سال گذشته توانست بیش از ۹۵ درصد پلاکت مورد درخواست مراکز درمانی را تامین کند.
خیرین در به روز کردن تجهیزات سازمان انتقال خون استان پیشقدم شوند:
تقوایی در خصوص به روز بودن تجهیزات سازمان انتقال خون یزد و تطابق آنها با استانداردهای روز جهان گفت: نظارتهای بین المللی در این خصوص وجود دارد و تجهیزات سازمان تقریبا به روز است ولی در بعضی بخشها هنوز امور به صورت دستی انجام میشود که باید دستگاه مربوطه خریداری شود و متاسفانه بودجههای تعیین شده، به طور کامل تخصیص داده نمیشود و چون رقم آن نیز کم است کفاف خرید چنین دستگاههایی را نمیدهد.
وی با بیان اینکه دستگاه اتوماسیون مخصوص گروهبندی خون و آزمایشات اختصاصی از جمله تجهیزاتی است که سازمان انتقال خون در تأمین بودجه برای خرید آن با مشکل مواجه است، ادامه داد: هزینه این دستگاه تقریبا ۵۰۰ میلیون است که در چند شهر پرجمعیت کشور نیز وجود دارد و برای خرید آن به کمک خیرین استان نیاز است.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به اینکه همیشه خیرین استان در ساخت حسینیهها ، مساجد، مدارس و … پیشرو بودهاند، تصریح کرد: بحث انتقال خون در نجات جان انسانها تاثیرگذار است بهگونهای که از یک کیسه خون حداقل سه فرآورده تهیه میشود و هر کیسه خون میتواند جان سه انسان را نجات دهد و خیری که کمک به بهتر انجام شدن این کار کند در این امر خیر شریک میشود.
انتهای پیام/ص