بهرام هجرانی، جراح و متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بروز آلزايمر بيشتر به صورت اختلال در حافظه كوتاه مدت است و معمولا در 50 تا 60 سالگی آغاز می شود و به تدريج كه پيشرفت می كند، از نظر روانی و رفتاری و انجام عملكردهای پيچيده تخريب می شود.
هجرانی در ادامه گفت: ذهن مانند جسم با بالا رفتن سن تحلیل می رود اما با انجام فعالیت های فکری می توان پیری ذهن را به تاخیر انداخت.
وی درخصوص تاثیر فعالیت های ذهنی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر تاکید کرد: تمرین های ذهنی در پرورش مغز نقش اثبات شده ای دارد. هرچه ذهن در دوران جوانی پرورش یابد فرایند تحلیل آن کندتر صورت می گیرد.
وی در مورد تاثیر فعالیت های ذهنی در درمان بیماری آلزایمر اظهار داشت: فعالیت های ذهنی تاکنون تاثیر قطعی در درمان آلزایمر نداشته و فقط می تواند در کاهش روند بیماری نقش داشته باشد.
وی در ادامه افزود: کسانی که فعالیت های ذهنی کمتری دارند لزوما به آلزایمر مبتلا نمی شوند. بعضی افراد از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص انجام تمرین های ذهنی تصریح کرد: در حالت عادی مطالعه، حل مسئله و جدول ، انجام بازی های فکری و سایر فعالیتهای ذهنی موجب تقویت حافظه و باعث پیشگیری از بیماری آلزایمر می شود.
وی با بیان اینکه استفاده از برنامه غذایی سالم از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند، افزود: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ، انجام ورزش روزانه، رعایت بهداشت روانی و فردی، شیوه تغذیه سالم و فعالیت های ذهنی از بروز بیماری آلزایمر در افراد جلوگیری می کند.
انتهای پیام/