به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شام تایمز، انتشار اخباری مبنی بر صدور بخشنامه های امنیتی جدید برای اخراج پناهندگانی که بر خلاف قوانین اقامت در این کشور رفتار کنند؛ پناهندگان سوری مقیم کویت را نگران کرده است.
بر این اساس، رسانه های داخلی کویت و فعالان پایگاههای اجتماعی چند روز قبل با اشاره به صدور بخشنامه های سخت گیرانه از سوی وزارت کشور برای ادارۀ عمومی امور اقامت و ادارۀ پژوهش های اقامت، از احتمال بازداشت حدود 4 هزار و 200 پناهندۀ سوری خبر دادند که با عناوینی همچون دیدار اقوام یا فعالیت تجاری وارد کویت شده اند.
وزارت کشور کویت هنوز این خبر را رد و یا تأیید نکرده است؛ اما نشریۀ "الانباء" نوشت که در صورت صحت این خبر، پناهندگان سوری دو انتخاب بیشتر ندارند؛ یا به کشور خود بازگردانده می شوند که در این صورت حق بازگشت مجدد به کویت را نخواهند داشت و یا این که وضعیت حقوقی خود را تعدیل می کنند.
این نشریه می افزاید: تعدیل وضعیت حقوقی فقط در حیطۀ اختیارات وزیر کشور است و شامل تمدید درخواست مدت دیدار با اقوام می شود. به این معنی که اقامت این عده از سوری ها به اقامت کاری یا غیره تبدیل نخواهد شد.
دولت کویت با این تصمیم چشم به روی مشکلاتی که سوری ها برای احراز شرایط اقامت دارند بسته است. از جملۀ این مشکلات می توان به دشواری برای تمدید گذرنامه های خود در کشورشان، ارائۀ مدارک هویتی لازم برای اخذ اقامت و نیز بسته شدن سفارت سوریه در کویت به دلیل بحران جاری در آن کشور اشاره کرد.
حدود 140 هزار پناهندۀ سوری در کویت حضور دارند که بزرگ ترین گروه مهاجران را بعد از اتباع مصری در این کشور حاشیۀ خلیج فارس به خود اختصاص داده اند.
انتهای پیام/