به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، سالانه بیشتر از یکصد هزار طفل زیر پنج سال در افغانستان جان خود را از دست می دهند که علت مرگ ۴۸ هزار تن از آنها سو تغذیه می باشد.
بر اساس گزارش ها، سالانه بیشتر از ۳ میلیون طفل زیر پنج سال در جهان به سبب سوء تغذیه می میرند که این رقم تقریباً نصف مرگ و میر اطفال زیر سن پنج سال را تشکیل میدهد.
تحقیقات نشان میدهد که شروع تغذیه با شیر مادر طی یک ساعت اول بعد از ولادت ۲۲ درصد مرگ و میر اطفال را کاهش میدهد به طوری که اگر اطفال در شش ماه اول زندگی تنها با شیر مادر تغذیه کنند نیز میتوانند ۱۳ درصد مرگ و میر را در میان اطفال کاهش دهند.
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر امسال تحت عنوان" تغذیه با شیر مادر؛ کلیدی انکشاف متداوم" تجلیل میگردد که هدف آن تجدید تعهد برای حفاظت زندگی اطفال، بهبود وضعیت تغذیه کودکان و شکوفایی نسل آینده می باشد.
داکتر ناجیه
طارق؛ معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه، در مراسم تجلیل از هفته جهانی
تغذیه با شیر مادر گفت: شیرمادر یک غذای طبیعی و قابل تمجید است که از نظر
محیطی مصؤن بوده و به مصرف کننده بدون آلودگی، بسته بندی و ضایعات تولید و
عرضه میگردد.
وی با اشاره به ارشادات دینی در پیوند به تغذیه اطفال
با شیر مادر اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا مادران تا ۶ ماهگی به
نوزادان شیر خالص خویش را بدهند و بعد از آن در کنار تغذیه طفل با شیر مادر
غذا های متمم فامیلی را به اطفال آغاز کنند و دوران شیردهی را همانگونه که
در کتاب الهی تذکر داده شده حداقل تا دو سالگی طفل به اتمام رسانند.
آوا نوشت: در
همین حال نمایندگان اداره یونیسف و سازمان صحی جهان نیز پیرامون موضوع
صحبت نموده و از تداوم همکاری های شان با وزارت صحت عامه در خصوص بهبود
وضعیت تغذیه اطفال اطمینان داده اند.
انتهای پیام/