مستاجر است و در آرزوی سقفی بالای سر. سقفی که هر چه حساب و کتاب می کند تا سنین پیری نخواهد داشت.

کاهش نرخ سود بانکی بی خانه‌ها را درگیر مشکلات جدی کرده استبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مستاجر است و در آرزوی سقفی بالای سر. سقفی که هر چه حساب و کتاب می کند تا سنین پیری نخواهد داشت. البته آن هم با وجود زدن از زندگی‌اش و پس انداز قران به قران درآمد اندکش. حالا اما کاهش نرخ سود بانکی نیز بلای جانش شده و صاحبخانه را به جانش انداخته تا همین پس انداز اندک را هم از دست بدهد. صاحبخانه پایش را در یک کفش کرده که اجاره می خواهد نه پول پیش و برای او با حقوق یک میلیونی بسیار سخت است که 700 هزار تومان اجاره خانه کوچک 50 متری‌اش را بدهد.
 
این حکایت این روزهای بسیاری از مستاجرانی است که حالا با بالارفتن سرسام‌آور اجاره ها بعد از کاهش نرخ سود بانک‌ها مواجه شده اند. 
 
مرضیه 45 ساله، یکی از این افراد است که با دو فرزند مدرسه ای و در حالی که هنوز 7 ماه از قرارداد خانه اش باقی مانده، صاحبخانه جوابش کرده است. او به خبرنگار راه نو می گوید: با کاهش نرخ سود بانکی صاحب خانه ام پایش را در یک کفش کرده که باید خانه را تخلیه کنیم یا مبلغ 800 هزارتومان به اجاره اضافه کنیم.
مستاجرانی ببینید که در فصل نقل و انتقال که به خودی خود گرانی اجاره بها را به همراه دارند از طرف صاحبخانه به دلیل نداشتن پول اجاره جواب شده اند و حالا در بنگاه های معاملات ملکی سرگردانند.
 
او ادامه می دهد: هنوز 7 ماه از قرارداد خانهع باقی مانده اما صاحبخانه اصرار دارد که در فصل رونق نقل و انتقال خانه را از ما بگیرد و می گوید بعد از ان خانه ام اجاره نمی رود.
 
این زن خانه دار با گلایه از وضعیت موجود می گوید: همسرم کارمند است و درآمد 2 میلیون تومانی داردو. در حال حاضر 50 میلیون رهن خانه را باکمک پدرم پرداخته ایم و 800 هزار تومان هم اجاره می دهدهیم و با اضافه کردن 800 هزارتومان چیزی از حقوق همسرم باقی نمی ماند. از طرفی با پس گرفتن بخشی از پول پیش هم گره ای از ما باز نمی شود. اعصاب درگیریو کش مکش با صاحبخانه هم نداریم!
 
صالح 50 صاله نیز دردی مشابه با مرضیه دارد. او که به یکی از بنگاه های غرب تهران مراجعه کرده تا برایش یک خانه 60 متری با رهن 60 میلیون تومان پیدا کند می گوید: من حسابدار یک شرکت خصوصی هستم  و دو فرزند دارم که یکی دانشجو است و یکی دبیرستانی. هزینه های زندگی سنگین است و نمی توانم درآمدم را به اجاره اختصاص دهم.
 
 
از شهرستان های کشور هم خبر می رسد که نرخ اجاره بها مردم را کلافه کرده است. در یاسوج، کرمانشاه، سقز، ‌مشهد، شیراز و اصفهان و ... نیز وضعیت به همین منوال است و این مساله نگرانی های جدیدی به مردم اضافه کرده است.
 
 
او ادامه می دهد: با کاهش نرخ سود بانکی، هیچ صابخانه ای خانه اش را رهن کامل نمی دهد و منی که حاضرم حتی تا 70 میلیون تومان هم برای خانه 60 متری چند ساله ساخت بدهم باز هم موردی پیدا نمی کنم.
 
صالح تاکید می کند: اجاره ها هم همه بالای 1 میلیون تومان است. دولت به ما پاسخ بدهد که چه باید بکنیم؟
 
گرانی اجاره بها و عدم پاسخ گویی مسئولان در دولت
 
به این ترتیب است که تهرانی ها با افزایش اجاره بها و مشکل مسکن روبه رو هستند و هیچ ابزار نظارتی برای کنترل این مساله وجود ندارد. البته از شهرستان های کشور هم خبر می رسد که نرخ اجاره بها مردم را کلافه کرده است. در یاسوج، کرمانشاه، سقز، ‌مشهد، شیراز و اصفهان و ... نیز وضعیت به همین منوال است و این مساله نگرانی های جدیدی به مردم اضافه کرده است.
 
به عنوان مثال،‌ یکی از شهروندان یاسوجی در گفتگو با خبرنگار مهر گفته: بیش از یک ماه است که به دنبال اجاره یک خانه متناسب با وضعیت مالی خود هستم اما دستمان کوتاه است و هنوز موفق به پیدا کردن خانه نشده ام. یک مستاجر دیگر نیز اظهار داشته: بی سرو سامانی در  بازار اجاره مسکن بیداد می کند و کسی نیز پاسخگو نیست. و این چرخه در همه شهرهای کشور ادامه دارد.
 
 
دغدغه اصلی مستأجران در کشور نبود ضابطه و قانونی در ارتباط با نحوه تعیین نرخ اجاره بها است، این نرخ همچنان تنها توسط مالک تعیین می شود و هیچ سازمان و اداره دولتی بر آن نظارت ندارد و تاکنون به این حوزه ورود پیدا نکرده است.
 
 
این در حالی است که، دغدغه اصلی مستأجران در کشور نبود ضابطه و قانونی در ارتباط با نحوه تعیین نرخ اجاره بها است، این نرخ همچنان تنها توسط مالک تعیین می شود و هیچ سازمان و اداره دولتی بر آن نظارت ندارد و تاکنون به این حوزه ورود پیدا نکرده است.اگرچه نرخ بسیاری از اقلام و کالاها در کشور هر سال متناسب با تورم افزایش می یابد اما نرخ اجاره بها بیش از میزان تورم افزایش می یابد که می طلبد مسوولان در بحث نرخ گذاری و نظارت بر تعیین آن، وارد شوند و جلو افزایش بی رویه نرخ اجاره بها را بگیرند. این در حالی است که کاهش نرخ سود بانکی نیز بهانه را به دست دلالان مسکن داده تا هر طور می خواهند مستاجران را سرکیسه کنند.
 
این اتفاق در حالی رخ داده که  حسام عقبایی، رئیس اتحادیه املاک کشوری چند وقت پیش،  با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی هیچ اثری بر افزایش اجاره‌بها یا قیمت خرید و فروش مسکن ندارد گفته بود: این کاهش می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تولید مسکن در کشور باشد. با این حال حالابعد از کاهش نرخ سود بانکی،  نه رکود از بازار مسکن رخت بربسته و نه مستاجران حال و روز خوشی دارند و کسی هم نیست که پاسخ گلایه های مسکنی مستاجران را بدهد.
 
منبع:راه نو
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.