اکثر زنان باردار به انجام سونوگرافی برای تشخیص سلامت جنین تاکید دارند در صورتی که این تعداد دفعات باید در صورت صلاحدید پزشک صورت گیرد.

نوش آفرین ستاری متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه انجام چهار مرتبه سونوگرافی در طول دوران بارداری الزامی است، اظهار کرد: به منظور تشخیص سلامت اولیه جنین، در هفته ششم تا هشتم و مرحله بعدی در هفته 11 تا 13 برای غربالگری سه ماه اول بارداری سونوگرافی تجویز می ‌شود.

وی ادامه داد: هفته 18 بارداری، برای تشخیص ناهنجاری‌ها، بررسی کامل ساختار جنین و در نهایت مرحله پایانی برای تعین میزان رشد و وزن مناسب در هفته 32 نیز سونوگرافی انجام می شود.

ستاری یادآور شد: بسته به تشخیص پزشک و در صورتی که زن باردار مبتلا به فشار خون، دیابت باشد و نیز برای تعیین نوع زایمان، سونوگرافی مجددا تکرار می شود.

وی با بیان اینکه سونوگرافی تا حدی می تواند در تشخیص سلامت جنین راهگشا باشد، گفت: با وجود اینکه این نوع از آزمایش کمک شایانی به تشخیص سلامت جنین می‌کند اما در صورت بروز تست غربالگری مشکوک نظیر بیماری‌های ژنتیکی، قلبی و مشکلات ستون فقرات، آزمایشات پیشرفته و تکمیلی از خون و بند ناف جنین برای تشخیص قطعی و حصول اطمینان بیشتر، انجام می شود.

این متخصص زنان و زایمان در خصوص سونوگرافی سه بعدی یا چهار بعدی، افزود: این نوع سونوگرافی یک تکنیک پیشرفته است که در موارد نادر برای مشاهده دقیق‌تر قسمتی از بدن جنین، کاربرد دارد و از نظر پزشکی چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: با توجه به درخواست مکرر زنان باردار در تکرار سونوگرافی‌، توصیه می شود تا این افراد به پزشک خود اعتماد کرده و تشخیص تعداد این روش را، به آنها بسپارند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار