مریم اسدی معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف و دکتری جامع شناسی در گفت وگو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به میزان مراجعه دانشجویان به این کتابخانه گفت: هرچند که میزان مراجعه و تقاضا برای مطالعه کتاب بالا است اما متاسفانه با محدودیت فضا روبه رو هستیم.
وی با توجه به فعالیت 10 ساله این مجموعه بصورت قفسه باز، ادامه داد: با این اقدام، ورود افراد به قفسهها و رویت کتابهای متنوع (درسی و غیردرسی) بیشتر شده است.
اسدی با بیان اینکه مطالعه کتابهای غیردرسی افزایش یافته، اظهار داشت: نتایج بررسیهای تحلیلی نشان می دهد که براساس مناسبت ها بعضا میزان امانت گرفتن کتاب هم در آن موضوع بیشتر میشود، بخصوص دانشجویان درباره موضوعات روانشناسی، اعتماد به نفس یا انتخاب همسر بیشتر مطالعه میکنند.
معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: هر چند که نمی توان بین میزان مطالعه کتابهای درسی با غیر درسی فاصله زیادی قائل شد اما کفه ترازوی خواندن کتابهای غیردرسی اندکی سنگین تر است.
وی با اشاره به میزان استفاده مطلوب از کتابخانه دانشگاه عنوان کرد: احساس میکنم دانشجویان بیشتر برای خواندن کتاب های درسی و انجام پروژه های تحقیقاتی به سالن های مطالعه دانشگاه مراجعه می کنند و مطالعه کتابهای غیردرسی را در زمان اوقات فراغت به بیرون از دانشگاه می برند.
اسدی درباره تمهیدات این دانشگاه برای جبران کمبود فضای مطالعه ، از ارائه پیشنهاداتی جدید خبر داد و اعلام کرد: برای استفاده بهینه از فضاها و طراحی سالن های جدید پیشنهاداتی را اندیشیده و ارائه کرده ایم، بعنوان مثال برای بخش نشریات که دو طبقه را شامل می شد، قفسه های ریلی طراحی کرده تا آنها در یک قفسه متمرکز شوند.
وی افزود: برخی طرح های کلان را مد نظر داریم مثلا اینکه پشت بام کتابخانه را به سالنهای مطالعه و حتی کافی شاپی برای راحتی دانشجویان اختصاص دهیم.
به گفته اسدی این طرحها هنوز در حد پیشنهاد است.
معاون کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: تفکرمان این است که فضای کتابخانه های دانشگاهی باید به سمت یادگیری باشد یعنی فضاهایی که افراد بتوانند از طریق یک محل به منابع پژوهشی و خدمات فناوری مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
اسدی با اشاره به اینکه قصد حرکت به سمت فضاهای مشترک اطلاعاتی با فراهم کردن زیرساختهای لازم را دارند، یادآور شد: علاوه بر طراحی فضاهای فیزیکی با تقویت ساختار شبکه در یکسال اخیر، تا 15 سال آینده وضعیت شبکه مناسبی داریم.
به گفته وی کسب دستاوردهای مناسبتر و اجرایی شدن طرحهای پیشنهادی به زمان برای متقاعد کردن مدیران احتیاج دارد تا بتوانند آنها را از لحاظ بودجهای یاری کنند.
انتهای پیام/