گیاه‌شناس ایرانی گفت: گونه‌های بومی گیاهی جنوب ایران با کاشت گونه مهاجم گیاهی سمر به دست اداره منابع طبیعی در خطر نابودی است.

«کهور آمریکایی» محیط زیست را تهدید می‌کند/برخی اقدامات فقط برای کسب رضایت مسئولان استحسین آخانی گیاه‌شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص هجوم گیاه غیر بومی و مهاجم سمر در مناطقی از جنوب کشورمان، اظهار داشت: گیاه سمر معروف به کهور آمریکایی یا پاکستانی با منشائی از کشور آمریکا، ابتدا در پاکستان کاشته شد.

وی ادامه داد: اداره منابع طبیعی در جنوب ایران برای تثبیت شن و ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز، در سطح وسیعی اقدام به کاشت گونه غیربومی گیاه سمر کرده است.

استاد زیست شناسی دانشگاه تهران تصریح کرد: در حال حاضر گیاه سمر در بسیاری از زیستگا‌‌‌‌ه‌های طبیعی جنوب کشورمان، از خوزستان تا سیستان و بلوچستان به شکل مهاجم رشد کرده است.

آخانی درخصوص میزان خسارت گیاه سمر به محیط زیست بیان داشت: این گیاه با اشغال فضای رشد گیاهان بومی و رقابت در جذب آفتاب، بیشترین خسارت خود را در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جزایر به خصوص هرمز و قشم وارد ساخته است.

وی افزود: بسیاری از مناطق ساحل دریا تا اطراف محل مسکونی، که محل مناسبی برای رشد گیاهان بومی بر شمرده می‌شود امروزه در تصرف گیاه مهاجم سمر قرار گرفته است.

استاد زیست شناسی دانشگاه تهران تصریح کرد: این گیاه زیستگاه گیاهان بومی کهور، کرک، کنار  و آکاسیاه مناطق جنوبی کشورمان را اشغال و بسیاری دیگر از گونه‌های بومی را از بین برده است.

آخانی ضمن انتقاد از روش به کار گرفته شده در منابع طبیع و عدم توجه به اکولوژیک و اطلاعات علمی از جانب آنها، افزود: رویه کاشت پوشش گیاهی در کوتاه مدت، که ساده‌تر بوده وسریعتر رشد کند، یک نقض مدیریتی و بی‌توجهی این حوزه به شمار می‌رود که تنها در جهت کسب رضایت برخی از مسولان انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به فرهنگ جابجایی گونه‌های گیاهی که به کشور آمریکا تعلق داشته و در قرن 19 و 20 این دستور العمل را بسیار شایع کرده‌اند، ادامه داد: درحال حاضر کشور‌های مذکور به عنوان قربانیان این فرهنگ، سالیانه دهها میلیارد دلار در جهت آسیب وارده از گونه‌هیای مهاجم بر پوشش گیاهی بومی خود هزینه و بشترین بودجه‌ها را به آن اختصاص می‌دهند.

گیاه‌شناس سرشناس ایرانی با اشاره به انتشار نتیجه تحقیقات دانشمندان خارجی در مقاله‌ای تصریح کرد: حدود 30 درصد  از گونه‌های گیاهی دنیا،‌ حدود 100سال آینده منقرض خواهند شد.

آخانی با بیان اینکه انقراض در گونه‌های جانوری به راحتی قابل رؤیت است، بیان داشت: شدت انقراض در گونه‌های گیاهی کند ولی از میزان بسیار بالایی برخوردار است.

وی تأکید کرد:‌ بزرگترین خسارت گونه‌های مهاجم، مربوط به انقارض گسترده گونه‌های بومی است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Seychelles
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۵ مرداد ۱۳۹۵
ای بابا کهور امریکایی خوبه چند سالی هست درختان شبیه گیاه مورت در خوزستان می کارند که ریشه های آن رحم به هیچی نمی کنند چه برسه به منابع با ارزش زیر زمینی انواع آلرژی ها شایع شده به لوله های آب شرب و لوله های فاضلاب نیز رحم نمی کنند مسئولین نیز جوابگو نیستند
درختان خرما صدر نارنج و درختان بومی دیگر به این زیبایی رو بزارین بعد برین درخت خارجی بکاریم؟
آخرین اخبار