به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از سوئیس، سوریه با کیفیتترین شکلاتهای دنیا را تولید میکند و زمانی سومین کشور صادرکننده شکلات پس از سوئیس و بلژیک بود. این کشور زمانی جزء سرزمین های امن دنیا بود، البته تا قبل از این جنگ نیابتی تروریستی آمریکا. پایینترین آمار سرقت، پایینترین آمار قتل و پایینترین آمار ناامنی در این کشور به ثبت رسیده بود و چیزی به نام ناامنی در این کشور وجود نداشت.
سوریه بیخ گوش اسرائیل حالت ایزولهای برای خود به وجود آورده بود که از هر گزند و خطری در امان باشد و انصافا در این راه موفقیتهایی را نیز به دست آورده بود، اما این کشور اسیر توطئههای بزرگی شد.
نیروهای امنیتی سوریه از 16 نهاد امنیتی تشکیل شده بودند در آن زمان گمان کردند که سوریه تنها گذرگاهی برای عبور تروریستها خواهد بود در حالی که پسماندهای آنها در سوریه ماندنی شدند.
در هر حال طبق نقشهها باید مهمترین خط مبارزه با اسرائیل از بین میرفت، زیرا در این صورت امنیت اسرائیل فراهم میشد. در پی ماندن این تروریستهای اولیه در سوریه سایر تروریستها نیز وارد این کشور شده و ماندنی شدند که این موضوع منجر به تشکیل جبههالنصره که امروزه به جبهه فتح الشام تغییر نام داده است؛ شد.
جبههالنصرهای که از تروریستهای خشنی که در عراق آموزش دیده و عملیات ترویستی انجام میدادند تشکیل شده بود. به موازات این اتفاق در عراق نیز گروهکی تروریستی تشکیل شد به نام دولت اسلامی عراق که به واسطه وجود ناامنی در سوریه به این کشور نیز چشم طمع دوخت و به دولت اسلامی عراق و شام یا همان داعش تغییر نام داد. این گروه های تروریستی با حمایت مالی عربستان و قطر و لجستیک ترکیه به انجام عملیات بر علیه مردم و نظام سوریه دست زدند.
زندان بوکا، محل تولد تروریسم منطقهای
گروههای تروریستی و در راس آنها داعش در واقع در زندان بوکا در جنوب عراق و زیر نظر آمریکا در زمان اشغال عراق به وجود آمد.
ابواحمد از زندانیان سابق بوکا که اکنون از سرکردگان داعش است، گفت که بوکا مکان مناسبی بود که ما و ایدیولوژیمان در آن شکل گرفت. وی افزود: برای اولین بار با ابراهیم عواد السامرایی معروف به ابوبکر البغدادی در این زندان آشنا شدم، برخی از زندانیان نزد وی میآمدند، اما کسی نمی دانست او روزی سرکرده خواهد شد.
ابو احمد ادامه داد: احساس میکردم البغدادی موضوعی را مخفی میکند که نمیخواهد دیگران آن را بفهمند. فردی آرام و دارای شخصیتی خاص بود. آمریکاییان وی را فردی میدانستند که برای حل منازعات در زندان و حفظ آرامش آن میکوشد.
وی گفت: ارتش آمریکا به البغدادی احترام میگذاشت و به همین دلیل وقتی دریافت که خطری ندارد، او را در ماه دسامبر 2004 آزاد کردند.
این سرکرده داعش گفت: اگر زندان آمریکاییان در عراق وجود نداشت، داعش نیز اکنون نبود. به گفته ابو احمد، آمریکا زندان بوکا را در وسط صحرای جنوب عراق پس از سال 2003 بنا نهاد و در مدت شش سال، صد هزار نفر در آن زندانی شدند که اوج آن سال 2007 بود.
وی ادامه داد: ابو مصعب زرقاوی بسیار زیرک و از بهترین طراحان استراتژی داعش بود، اما البغدادی که جانشین وی شد، بسیار بیرحم تر و خونخوارتر است. همچنین در این زمان بود که بعثی ها به داعش پیوستند.
زندانیان سابق بوکا میگویند این زندان مکان مناسبی برای رشد القاعده و گروههای تروریستی وابسته به آن و در واقع مدرسهای بود که بسیاری از تروریستها به طور سازمانیافته از آن فارغالتحصیل شدند.
تروریستها در عراق و سوریه سه دسته هستند
ناآرام خواهد بود