به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،برخی از مواد آرايشی به دليل داشتن سرب زياد به لوازم آرايش 24 ساعته معروف هستند و به خاطر ماندگاري زياد مورد توجه بانوان قرار دارند که از عوامل مهم ابتلا به سرطان، مشکلات پوستی و نازايی محسوب می شوند.
استفاده زياد بانوان ايراني از لوازم آرايشی تقلبی موجود در بازار منجر به بالا رفتن آمار صف بیماران پوستی در مطب متخصصان پوست و مو شده است.از آنجایی که استفاده از مواد آرایشی تاثیر مستقیمی بر نازایی دارد می تواند کانون گرم خانواده را از بین برده وپیامد های منفی اجتماعی فرهنگی در پی داشته باشد.
برچسب وزارت بهداشت تا مرغوبیت لوازم آرایشی
امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو، حساسیت های پوستی را به علت تجمع باکتری ها در پوست از عوامل اصلی استفاده از لوازم آرایشی نامعتبر دانست و اظهار داشت: ابتلاي بانوان به عوارض پوستي مانند بروز جوش، لک هاي پوستي، پيري زودرس، کک و مک به دليل استفاده مکرر از لوازم آرايش نامرغوب مانند کرم پودر،پنکک،کرم دور چشم،لاک و غیره است.
وی ادامه داد:عوارض مخرب لوازم آرایش نامرغوب حتی پس از قطع استفاده از آنها نیز ممکن است ادامه داشته باشد و با روش های درمانی متنوع نیز برطرف نشود.
احسانی تاکید کرد:لوازم آرایش باید از محل های معتبر خریداری و برچسب وزارت بهداشت را داشته باشند.
وقتی بخاطر زیبایی به دام سرطان می افتید
این متخصص پوست و مو در ادامه بیان داشت:بسیاری از محصولات آرایشی به علت داشتن بیش از ۴۰ درصد ترکیبات سمی برای سلامت مضر و سرطان زا هستند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال ریمل و خط چشم به علت وجود قطران ذغال سنگ در ترکیب خود بر سیستم عصبی تاثیر منفی گذاشته و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.
احسانی یاد آور شد: تولید کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی برای اینکه محصول تولیدی آنها ارزان تمام شود، از ماده ای به نام پارابن استفاده میکنند که ماندگاری محصول را افزایش میدهد. پارابنهای موجود در لوازم آرایشی در تومورهای سرطان سینه یافت شده اند که با ساختار های شبه استروژنی خود باعث بروز این عارضه می شوند.
مواد آرایشی چه بلایی بر سر پوستتان می آورند؟
پرویز طوسی متخصص پوست و مو گفت: برخی از لوازم آرایشی، حاوی چربی ،سرب و ماده شیمیایی هستند که آسیب هایی چون ناهنجاری های مغزی،مسدود کردن منافذ پوست و اختلال در عملکرد سلول ها را به دنبال دارند.
وی افزود:استفاده مداوم از لاک های دارای رنگ های تند مانند قرمز یا سیاه می تواند باعث ایجاد لک روی ناخن ها و زرد شدن آنها شود. استفاده از استون برای پاک کردن لاک هم باعث ضعیف شدن کارخانه ناخن و بافت آن می شود.
طوسی تاکید کرد:ماده شیمیایی سیلیکات تالک باعث بروزسرطان، حساسیت و عفونت ریه می شود. ذرات تالک مانند آزبست (پنبه نسوز) درصد بروز سرطان تخمدان را افزایش می دهد.
کشیدن مداد در داخل چشم می تواند منجر به عفونت شود.همچنین هنگام عفونت چشم، آسیب دیدگی وجراحی به هیچ عنوان نباید از محصولات آرایشی استفاده شود زیرا بافت چشم ها خشک می شود.
سرب موجود در لوازم آرايش، زنان باردار، جنين و کودک شيرده را تحت تاثير قرار ميدهد و باعث کاهش يادگيري، دشواري در زبان آموزي و اختلال رفتار در جنین می شود.
گزارش از بهار حکیم هاشمی
انتهای پیام/