ترنس سکشوال به معنی اختلال هویت جنسی است
دکتر مهرداد بقایی جراح عمومی دراین خصوص گفت: ترنس سکشوال ها افرادی هستند که ذهن آنها با جسم همخوانی وسازگاری ندارد وبه لحاظ ذهنی جنس مخالف هستند.به طوری که فرد از نظرفیزیولوژی بدنی جنسی دیگر ودر ذهن خود جنسیت دیگری دارد."ترنس سکشوالها" برخلاف "هموسکشوالها "مشکل ساختاری در بدن ندارند وتنها هویت جنس دیگر را طلب میکنند.
دلیل این اختلال هویت جنسی به لحاظ علمی تعریفی ندارد وعدهای بحث اختلال هورمونی در سه ماهه اول حاملگی را مطرح کرده ومعتقدند این اختلال علت بیماری اختلال هویت جنسی است درحالیکه به واقع نمیتوان این نظریه را پذیرفت وتا کنون دلیل قطعی برای آن یافت نشده است.
تأیید پزشکی قانونی
وی افزود: اولین مرحله جهت انجام عمل تغییر جنسیت مراجعه به روان پزشک واخذ برگه تأییده در خصوص وجود اختلال هویت جنسی در فرد است واینگونه نیست که هر فردی که به جراحی مراجعه کرد وخواهان انجام این عمل شد این اتفاق صورت پذیرد .بعد از تأییده روان پزشک فرد باید به پزشکی قانونی مراجعه کند تا اختلال او در این مرکزتأیید شود بعد از این مرحله وبا ارائه برگه تأییدیه جراح نسبت به عمل تغییر جنسیت اقدام خواهد کرد.
تکنیک جراحی تغییر جنسیت
دکتر بقایی ضمن اشاره به این نکته که جراحی تغییر جنسیت از مرد به زن بسیار سادهتر از نوع دیگر جراحی است اظهار داشت:من بیشتر این جراحی را انجام میدهم ؛تغییر جنسیت(مرد به زن) چند مرحله دارد.
ابتدا باید آلت تناسلی مردانه وبیضهها برداشته شود و اندام زنانه داخلی وخارجی ایجاد شود.تا قبل از اینکه به ایجاد واژن نرسیدیم روش کار در هر دو جنس یکسان است و بعد از این در مرحله ایجاد واژن که به دو طریق انجام میشود یا از طریق پوست ویا از طریق روده، جراحی متفاوت میشود.
لازم به ذکر است که هردوی این مراحل یک سری معایب ویک سری مزایا دارند. بالطبع درست کردن واژن از پوست عمل ساده تری نسبت به واژن رودهای است وعوارض کمتری دارد و در حال حاضر روش ارجح همین روش استفاده از پوست است.لازم به ذکر است مدت زمان ایجاد واژن پوستی 2 ساعت ودر تولید واژن از روده 3تا 4 ساعت زمان نیاز است.
زمان مناسب هورمون درمانیوی در خصوص زمان مناسب هورمون درمانی در تغییر جنسیت عنوان کرد: به عقیده من بهتر است هورمون درمانی بعد از انجام جراحی صورت گیرد.زیرا بعد از جراحی میزان نیاز فرد به هورمون کمتر خواهد شد؛زیرا هریک از هورمونها یک سری عوارض به همراه دارند واگر کمتر استفاده شوند برای بیمار بهتر است.با برداشتن بیضهها میزان نیاز به هورمون کاهش مییابد وبه همین دلیل بعد از جراحی این اقدام مناسب تر است وازآنجا که هورمون درمانی تا پایان عمر برای این افراد ضرورت دارد هر اندازه بتوان این میزان را کمتر کرد از عوارض کاسته خواهد شد.
در خصوص عوارض جراحی هم میتوان گفت یک سری از عوارض عمومی همانند سایر اعمال جراحی وجود دارند.اگر عمل ایجاد واژن از طریق لوله باشد بالطبع عوارض بیشتری دارد که این عوارض عبارتند:آسیب دیدگی روده،عفونت،خون ریزی ،آسیب به مثانه ومجاری ادراری،چسبندگی وانسداد رودهای که هریک احتمال دارد ایجاد شوند.جدا از این عوارض یک سری عوارض روحی برای این افراد پیش میآید که حمایت خانواده وکمک گرفتن از روان پزشک در کاهش این عوارض بسیارموثر است.
فقدان آموزش در جراحی تغییر جنسیتدکتر بقایی معتقد است ما درجراحی تغییر جنسیت در مقایسه با کشورهایی نظیر تایلند که مرکز این اعمال است بسیار ضعیف عمل میکنیم وی دلیل این امر را اینگونه بیان کرد: قطعا در جایی که بیشترین جراحیها انجام میپذیرد بهترین عملها صورت میگیرد.در ایران آموزشی برای انجام این عمل وجود ندارد وجراحانی که اقدام به این کار میکنند با استفاده از مشاهدات کار جراحان قدیمی این جراحی را انجام میدهند.در واقع ما تعریف سیستماتیک در این خصوص نداریم .از آنجا که نسبت به کاهش سایرمشکلات اجتماعی وفردی افراد ترنس سکشوال پرداخته نمیشود قطعا به بحث آموزش متخصصان جراحی تغییر جنسیت هم پرداخته نمیشود.اغلب این افراد توسط خانواده خود طرد میشوند ودر اجتماع هم حمایت نمیشوند.
این وظیفه بر گردن وزارت بهداشت است که گروهی از جراحان را به کشوری نظیر تایلند که در این زمینه پیشرفته هستند بفرستد تا این افراد آموزشهای لازم را کسب کنند وجراحی ها تنها توسط این افراد انجام شود.درواقع اولویتی برای این کار در نظر گرفته نمیشود ودرصورتی که با این اقدام واحداث مرکزی تحت این عنوان از بسیاری از مشکلات افراد در این زمینه کاسته خواهد شد.
این متخصص جراحی در خصوص روند پیشرفت تجهیزاتی وشیوه جراحی تغییر جنسیت در کشور نسبت به گذشته گفت:این عمل نیاز به برخورداری از تجهیزات خاصی ندارد ودر واقع همان وسایل سادهای که برای یک جراحی ساده آپاندیس استفاده میشود در این جراحی مورد استفاده قرار میگیرد.
لیکن در مورد شیوه جراحی نسبت به گذشته میتوان گفت نتایج بهتری بدست آمده است زیرا تعداد محدود جراحان در عرض این سالها تجربه بیشتری کسب کردهاند ولی هنوز هم در مقام مقایسه با کشوری نظیر تایلند نیستیم.
لازم به ذکر است تعداد افرادی که بعد از جراحی نیاز به جراحی های بعدی برای زیبایی پیدا میکنند بسیار است ولی در مورد عوارض عمل واینکه به این دلیل فرد نیاز به جراحی بعدی پیدا کند نمیتوان درصد مشخصی ارائه کرد واین موضوع بستگی به تبهر جراح دارد.
اختلال هویت جنسی یک بیماری است که به درمان نیاز داردوی در انتها افزود:فردی که اختلال هویت جنسی دارد همیشه خواهان هویت جنس مخالف است وباید این مسأله همانند یک بیماری در نظر گرفته شود اینکه بگوییم فرد ترنس از انجام عمل منصرف شود وبا این اختلال سر کند درست مانند این است که بگوییم فردی که بیماری نظیر فتق دارد با بیماری سرکند. جامعه باید بپذیرد که این بیماری مانند سایر بیماریها نیاز به درمان وجراحی دارد.فردی که جراحی میکند با دستیابی به هویت اصلی خود زندگی راحت تری خواهد داشت واین فرد نیازمند جراحی است وباید جراحی برای او انجام شود در حال حاضر راهی برای تغییر مغز این افراد وجود ندارد پس باید جسم آنها را تغییر دهیم تا آسوده زندگی کنند.
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/