به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
وبسایت «نشنال پست» در گزارشی نوشت: همزمان با تصمیم «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه مبنی بر استقرار پیشرفتهترین سپر موشکی این کشور در کریمه، نگرانیها نسبت به احتمال وقوع جنگ در این منطقه افزایش یافته است. قدرتهای جهانی از روسیه و اوکراین خواستهاند از هر اقدامی که ممکن است به تنشهای موجود میان دو کشور دامن بزند، اجتناب کنند.
اتحادیه اروپا روز گذشته اعلام کرد که نمیتواند ادعاهای مطرح شده درباره نقش اوکراین در قتل دو تبعه روس در کریمه را تایید کند. با این حال، پوتین با متهم کردن کییف به انجام اقدامات تروریستی در این منطقه، از "پاسخ سخت" مسکو به این اقدام صحبت کرده است. در حال حاضر، اتحادیه اروپا از دو طرف خواسته است از کمک به آنچه که به بدترین بحران دیپلماتیک میان دو کشور پس از آتشبس 2015 منجر شده است، پرهیز کنند. در این میان، آلمان نیز برای کاهش تنشها، فرانک والتر اشتاین مایر – وزیر امور خارجه خود - را به روسیه فرستاده است.
«اکساندر پولاک» - سخنگوی کمیسیون اروپا - روز جمعه در بروکسل بار دیگر ضمن محکوم کردن و غیرقانونی خواندن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، اظهار داشت که کمیسیون اروپا تاکنون به هیچ مدرکی دال بر دخالت اوکراین در قتل دو تبعه روس در کریمه دست نیافته و روسیه نیز برای اثبات ادعای خود دلیل محکمی ارائه نکرده است.
همزمان با تشدید تنشها میان روسیه و اوکراین، ناآرامیها در شرق اوکراین نیز افزایش یافته است. در حال حاضر، ارتش اوکراین در منطقه دُنباس در حال نبرد با شورشیان جداییطلبی است که کییف مدعی است از سوی روسیه حمایت مالی و تسلیحاتی میشوند.
مجموع این عوامل، دورنمای احیای مذاکرات چهار جانبه صلح در نشست گروه 20 در چین که قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود را نیز با مشکل مواجه کرده و در مقابل، تحلیلگران بینالمللی را به گمانهزنی درباره احتمال یک رویارویی نظامی تمام عیار بین روسیه و اوکراین پیش از انتخابات پارلمانی ماه سپتامبر در روسیه واداشته است.
«جو بایدن» – معاون رئیس جمهور آمریکا – و «ژان مارک آیرو» – وزیر امور خارجه فرانسه - نیز به ترتیب در گفتگو با «پترو پروشنکو» رئیس جمهور اوکراین و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه از دو طرف خواستهاند از تشدید تنشها خودداری کنند.
با این حال، خبرگزاری روسی «ریانووستی» روز جمعه از استقرار سامانه موشکی اس – 400 روسیه در منطقه کریمه خبر داد. «دمیتری مدودف» نخست وزیر روسیه نیز در گفتگو با رسانهها اعلام کرده است که اگر گزینه دیگری برای پوتین باقی نماند، مسکو روابط دیپلماتیک خود را با کییف قطع خواهد کرد. وی همچنین با تکرار اتهام مسکو علیه کییف، قتل دو تبعه روس در کریمه را نشاندهنده نفوذ اوکراین به داخل کریمه خواند.
علاوه بر این، پوتین در اقدام دیگری که پرسشهای زیادی را درباره استراتژی آتی کرملین در قبال اوکراین مطرح کرده است، روز جمعه «سرگئی ایوانف» - یار قدیمی خود و رئیس ستاد ارتش روسیه – را به همراه تعداد دیگری از مقامات کشوری و لشگری روسیه در آستانه انتخابات پارلمانی سپتامبر از مقام خود برکنار کرد.
پروشنکو با رد اتهامات روسیه، ادعای مسکو مبنی بر دخالت عوامل اوکراینی در قتل دو تبعه روس در کریمه را بهانهای برای تهدید نظامی بیشتر کشورش از جانب مسکو خواند. وی علاوه بر منطقه جداییطلب دُنباس، ارتش اوکراین را در منطقه دریای سیاه نیز به حالت آمادهباش درآورده است. ناتو نیز اعلام کرده است که اوضاع منطقه را به دقت زیر نظر دارد.
«آندرس اسلوند» از اعضای ارشد شورای آتلانتیک روز گذشته در وبلاگ خود با اشاره به تشدید تنشها میان روسیه و اوکراین نوشت: "ماه اوت بهترین زمان برای اقدام نظامی مسکو علیه اوکراین است؛ چراکه بیشتر تصمیمگیران غربی در این ماه در تعطیلات به سر میبرند. همانگونه که کار ساخت دیوار برلین در اوت 1961 آغاز شد، حمله [کشورهای عضو پیمان ورشو] به چکسلواکی در اوت 1968 صورت گرفت و کودتای مسکو در اوت 1991 اتفاق افتاد."
انتهای پیام /
2- حالا می خواهد از این حرفها به چه نتیجه ای برسد؟!!!! حتما روسیه رفتار تهاجمی دارد و دنیا برعکس است.....
3- ضمنا ، اتحادیه اروپا ،" پایش را گیلمش درازتر کرده " و خود زنی می کند..... یوگسلاوی را تجزیه کردند و " کسی ککش نگزید ".....
حالا چه شده که کریمه چنین اهمیتی پیدا کرده است؟!!!!!