به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افراد زیادی خیلی از تعاریف و نکات ابتدایی کامپیوتر که برای اکثر مردم خصوصآ جوانان بسیار بدیهی و جا افتاده است نمیدانند. در ادامه به توضیح برخی از ابتدایی ترین نکاتی می پردازیم که هر کاربر ساده کامپیوتر باید بداند. اگر از کاربران تازه کار کامپیوتر هستید مطلب زیر را به دقت بخوانید.
1- تفاوت وبلاگ و وب سایت: یک باور اشتباه این است که وب سایت یک آدرس مستقل دارد، مثلآ تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند. عضويت در سايت / ورود به یک سایت است اما microsoft.persianblog.ir یک وبلاگ است. این تعریف اشتباه است.
وبلاگ جایی است که عمومآ یک نفر یادداشت هایی می نویسد. این یادداشت ها می تواند شخصی، تخصصی یا عمومی باشد. وبلاگ ها بر پایه یکی از برنامه های مدیریت محتوا نظیر وردپرس یا مووبل تایپ هستند. همچنین می توانند روی سرویس دهنده های وبلاگ آنلاین باشند، مثل Blogspot یا Persianblog و… که در این صورت آدرس آنها به شکل EsmeWeblog.Persianblog.ir و… درمیاید. اما می توانند آدرس شخصی هم داشته باشند.
اکثر وبلاگ ها شامل بخش نظرات هم هستند که خوانندگان از این طریق با نویسنده در ارتباط هستند و نظر خودشان را به اطلاع نویسنده می رسانند. هم وبلاگ و هم وب سایت می تواند متعلق به یک نفر، چند نفر یا یک شرکت هم باشد در نتیجه مالکیت یا مخاطب یک نشانه برای تمیز دادن وبلاگ از وب سایت نیست. اما عموما وبلاگ متعلق به یک نفر است و شما با ورود به آن می دانید که در حال خواندن نوشته چه کسی هستید. وبلاگ ها عموما غیر رسمی تر از وب سایت ها هم هستند.
یک تفاوت دیگر هم این است که وب سایت ها عموما سرویس یا محصول خاصی دارند اما وبلاگ ها حداقل مستقیما سرویسی ارائه نمی کنند و فقط حاوی نوشته های نویسنده هستند.
2- دومین، دامین یا دامنه: خودتان را درگیر نکنید، خیلی ساده است. اسم هر سایت (آدرسی که تایپ می کنید که واردش شوید) دامنه آن سایت است. مثلآ دامنه یاهو yahoo.com است. برای داشتن این نام ها باید نام مورد نظر آزاد باشد و مبلغی را سالیانه پرداخت کنید تا به نام شما ثبت شود.
توجه کنید که در مثال یاهو، کل عبارت "Yahoo.com” دامنه است، نه فقط "Yahoo” در نتیجه "Yahoo.net” هم یک دامنه جدا است که می تواند متعلق به فرد دیگری باشد، همچنین "Yahoo.org” و… اما شرکت های بزرگ تمام دامنه های اسم شرکت شان را به نام خودشان ثبت می کنند.
3- هاست یا هاستینگ: هاست، هاستینگ یا Host یعنی فضایی که فایل های یک سایت اینترنتی روی آن قرار می گیرد. هر چیزی که شما روی یک سایت می خوانید باید روی یک کامپیوتر واقعی در یک جایی از دنیا وجود داشته باشد. این فضا ها هم توسط شرکت ها فروخته می شود. در نتیجه اگر می بینید می گویند «هاست 100 مگابایتی» یعنی به شما 100 مگابایت فضا می دهند که فایل های سایت تان را در آن نگهداری کنید.
4- پروکسی همان فیلتر شکن نیست: پروکسی (proxy) همان فیلتر شکن نیست و هیچ ربطی هم به فیلتر شکن ندارد. وقتی شما IP و Port پروکسی را در برنامه ای وارد می کنید یا از فیلتر شکن استفاده می کنید کامپیوتر شما به یک کامپیوتر دیگه در جایی از دنیا وصل می شود و آن کامپیوتر به سراغ آدرسی می رود که شما می خواهید آن را باز کنید. حالا اگر پروکسی شما در یک کشور خارجی باشد می تواند جاهایی برودکه شما نمی توانید.
5- وی پی ان (vpn) همان فیلتر شکن نیست: نمی خواهیم به ساختار vpn و… بپردازیم. باید بگوییم vpn نوعی از شبکه است که اطلاعاتی که در آن رد و بدل می شود به خاطر فرایند رمزنگاری قابل دیده شدن نیست. اینکه vpn به عنوان یک فیلتر شکن استفاده می شود هم موردی مشابه است.
6- RAM بیشتر همیشه بهتر نیست: رم و حافظه بیشتر همیشه الزاما بهتر نیست. یعنی کلا این عدد ها هر چقدر بزرگتر می شوند الزامی نیست که بهتر شوند. به دلایل مختلف، مهم ترین آن اینکه خیلی اوقات کامپیوتر شما توان استفاده از مقدار عظیم RAM را ندارد. به عنوان مثال، اکثر افراد از ویندوز های 32 بیت استفاده می کنند که توان استفاده بیشتر از 4 گیگ رم را ندارند یعنی اگر شما 8 گیگ رم هم داشته باشید هیچ فرقی نخواهید دید. پس اگر از نحوه کار یک دستگاه آگاه نیستید حواستان جمع باشد که پول تان را بیخود هدر ندهید. برای استفاده بیشتر از 4 گیگ رم باید از سیستم عامل های 64 بیت استفاده کنید.
7- قوی بودن یکی از اجزای کامپیوتر ضعیف بودن جزئی دیگر را جبران نمی کند: این هم از جمله اشتباهاتی است که بعضی ها تصور آن را دارند. هر عضو کامپیوتر وظیفه منحصر به فرد خودش را دارد و قوی بودن یک جز، مثلآ RAM ضعیف بودن CPU را جبران نمی کند.
انتهای پیام/