وبسایت المانیتور در مطلبی به اوضاع سوریه و توافق قدرت‌های ذی نفوذ در این کشور پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت المانیتور در مطلبی نوشت: محمد جواد ظریف – وزیر امور خارجه ایران – هفته گذشته تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روس خود درباره اوضاع منطقه گفت و گو کرد. ظریف اولین مقام ایرانی است که پس از کودتای نافرجام ماه ژوئیه ترکیه، به این کشور سفر کرد. وزیر خارجه ایران در این دیدار با مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه و رجب طیب اردوغان، رییس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کرد. 

ظریف پس از این دیدار در کنفرانس خبری مشترک با چاووش اوغلو گفت: این حقیقت است که اختلافاتی میان طرفین وجود دارد؛ اما تهران و آنکارا همیشه بر تمامیت عرضی و یکپارچگی این کشور تاکید دارند. دو طرف در موضوعات مورد اختلاف نیازمند گفتگو و حل آنها هستند.

این گزارش می‌افزاید: میخاییل بوگدانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در 14 اوت ( 23 مرداد ماه) برای گفتگو درباره شرایط منطقه، اوضاع سوریه و رایزنی با همتای خود، حسین جابری انصاری، و محمد جواد ظریف وارد ایران شد. پس از این دیدار انصاری در نشستی با رسانه‌ها درباره سوریه گفت و گو کرد. انصاری اعلام کرد در پی سفر ظریف به ترکیه، تهران و آنکارا به یک توافق عمومی برای حفاظت از تمامیت ارضی سوریه و تشکیل دولتی فراگیر و ملی دست یافتند.

انصاری اعلام کرد: اگر چه این توافق کلی است اما می‌تواند گام نخست برای حل بحران سوریه باشد. انصاری در پاسخ به اینکه آیا روسیه، ایران و ترکیه محور جدیدی در سوریه تشکیل خواهند داد، گفت: تشکیل این محور ممکن است حساسیت گروه‌های مختلف داخل سوریه را برانگیزد. تهران به دنبال اجماع طرف‌های ذی نفوذ در سوریه است.

انصاری درباره نبردهای اخیر میان معارضان سوری و دولت سوریه در حلب گفت: تروریست‌ها بارها تلاش کرده‌اند که شهر را به تصرف خود درآورند. وی شرایط حلب را فاجعه انسانی خواند که در پی آن بخش قابل توجهی از مردم از شهر گریخته‌اند و اعلام کرد: ایران و روسیه می‌کوشند به شرایط موجود حلب برای بازگشت مردم به خانه‌هایشان پایان دهند. انصاری از ذکر جزئیات بیشتر درباره گفت و گوها و یا راه حل‌ها برای پایان شرایط حلب یا سوریه خودداری کرد.

با این حال، سرگئی شایگو-- وزیر دفاع روسیه -- به یکی از خبرگزاری‌های روس گفت: مسکو و واشینگتن به یک توافق برای اقدام نظامی مشترک در حلب نزدیک شده‌اند. اگر این حرف درست باشد، این می‌تواند یک تغییر آشکار در جنگ سوریه باشد. ورود روسیه و نیروهای ایرانی و حزب الله به جنگ داخلی سوریه در حمایت از دولت اسد سبب فشار سنگین بر روی معارضان سوری مورد حمایت ترکیه، قطر، عربستان سعودی و آمریکا شد. از سوی دیگر، حملات هوایی آمریکا سبب محدود شدن پیشروی‌های نیروهای القاعده و داعش شده است. با این وجود، روسیه در حملات هوایی خود علاوه بر گروه‌های تروریستی، معارضان تحت حمایت کشورهای منطقه را نیز مورد هدف قرار می‌دهد. 

بینالی یلدریم، نخست وزیر ترکیه پیشتر پس از حل اختلافات با رژیم صهیونیستی و روسیه اعلام کرد: همینک زمان بهبود روابط با سوریه است.  
 
انتهای پیام/  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار