به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید محمودیان اظهار داشت: در این کارگاه تصمیم داریم ضمن معرفی برنامه و دستورالعملها به کارشناسان، راهکارهایی را هم برای پوشش مؤثرتر غربالگری پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه غربالگری کمشنوایی نوزادان حدود 10 سال است که توسط سازمان بهزیستی انجام میشود، افزود: طبق آمارها میانگین نرخ بروز کمشنوایی نوزادان در کشور حدود 2.7 در هر یک هزار نفر است که متأسفانه این نرخ در 5 استان کشور بیش از میانگین بوده است.
نرخ کمشنوایی نوزادان در کهگیلویه و بویراحمد دو برابر میانگین کشوری است
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران محمودیان بیان کرد: یکی از استانهای دارای نرخ بالای کمشنوایی نوزادان کهگیلویه و بویراحمد است که با نرخ 5.7 در هر یک هزار نفر، نرخ کمشنوایی نوزادان آن تقریبا دو برابر میانگین کشوری است، بنابراین در صدد هستیم پروژههایی را با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تعریف و اجرا کرده و علت این نرخ بالا را جستجو کنیم.
محمودیان در رابطه با نرخ کمشنوایی نوزادان در دنیا، تصریح کرد: در دنیا در کشورهای با درآمد خوب نیز مانند ایران نرخ کمشنوایی نوزادان 2.7 در هر یک هزار نفر است اما در برخی مناطق این نرخ تا حدود 8 هم میرسد.
وی عنوان کرد: آماری که ارائه داده میشود مربوط به کمشنواییهای عمیق بوده که به معلولیت و ناتوانی منجر میشوند و کمشنواییهای متوسط و یک طرفهها و دیگر موارد آمار بیش از این بوده و حدود 260 در هر 100 هزار نفر است.
مدیر برنامه سلامت گوش کشور ابراز کرد: بررسیهایی برای یافتن علت آمار بالای کمشنوایی در برخی استانهای کشور انجام شده اما به بررسیهای میدانی بیشتری نیاز است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از قدمهای مؤثر برای پیشگیری از شیوع کمشنوایی انعقاد تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و درمان، معاونت بهداشتی، گسترش دانشگاهها و سازمان بهداشتی کشور بوده است که به زودی ابلاغ و بحث گوش و شنوایی در برنامه مراقبتهای سلامت ادغام میشود.
محمودیان افزود: در خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت و بیمارستانها نیز به محض تولد نوزاد قرار است در 24 ساعت اول آزمایشات لازم برای بررسی کمشنوایی نوزاد انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پوشش شنوایی در کشور 64 درصد است که توسط سازمان بهزیستی انجام میشود، عنوان کرد: با ورود وزارت بهداشت و درمان و انعقاد این تفاهمنامه مانند برنامه هیپوتیروئیدی که برنامه موفقی بوده و پوشش 97 درصدی دارد این برنامه نیز به آن میزان رسیده تا مسأله کمشنوایی نیز کنترل شود.
روزانه 5 تا 8 نوزاد کمشنوا در ایران به دنیا میآید مدیر برنامه سلامت گوش کشور با بیان اینکه از سال 85 تا 92 حدود 9 هزار کودک کمشنوا در طرح غربالگری کمشنوایی با پوشش 64 درصدی شناسایی شدند، گفت: موالید کشور حدود یک میلیون و 500 هزار در هر سال است که با رقم شیوع و بروزی که به طور میانگین در دست داریم به طور میانگین روزانه 5 تا 8 نوزاد با کمشنوایی عمیق به دنیا میآید و سالانه حدود 4 تا 5 هزار نوزاد به جمعیت کمشنوایان کشور اضافه میشود.
محمودیان تصریح کرد: پس از تشخیص نهایی کمشنوایی در طرح غربالگری، نوزادان کمشنوا برای درمان و مداخله درمانی مناسب ارجاع داده شده که این مرحله شامل گرفتن سمعک مناسب و عمل کاشت حلزون است که خوشبختانه در 11 استان کشور عمل کاشت حلزون و شنوایی انجام میشود و نوزادانی که مشخص میشوند زیر یک سال عمل شده و شنوایی آنها مانند نوزادان طبیعی برمیگردد.
وی با بیان اینکه باید برنامههای غربالگری یعنی شناسایی زودهنگام در مقاطع مختلف انجام شود، عنوان کرد: نوزاد زیر یک ماه باید غربالگری و زیر 3 ماه باید شناسایی قطعی شده و زیر 6 ماه باید مداخله درمانی شود و این برنامه باید مجددا در سه سالگی تا قبل از دبستان هم انجام شده و دوباره در دوره دبستان و دبیرستان هم انجام شود.
مدیر برنامه سلامت گوش ایران با بیان اینکه خوشبختانه برای همه گروههای سنی برنامه تدوین شده داریم، گفت: امیدواریم به تدریج با توجه به شرایط کشور بتوانیم برنامه را به پیش ببریم اما یکی از برنامههای مهم ارتقای سواد سلامت با همکاری رسانهها و مشارکت مردم است.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/