به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ جمال خشوعی با اعلام اینکه گمرک همدان آماده جهش بزرگ در حوزه صادرات و واردات است اظهار داشت: صادرات در سال اقتصاد مقاومتی جایگاه ویژهای دارد که باید استان همدان این جایگاه را ارتقا دهد.
وی با اشاره به اینکه گمرک همدان از نظر زیرساختها وضعیت مطلوبی دارد ولی انتظار میرود هزینههای لازم برای تکمیل زیرساختها به گمرک تخصیص یابدف افزود: گمرک نهاد حاکمیتی بوده و مجری قانون است و تنها باید به قانون در زمینه صادرات و واردات عمل کند ولی گمرک همدان فراتر از قانون عمل کرده و در راستای جذب صادرکننده نیز تلاش کرده است.
وی با اشاره به اینکه مجموعه گمرک برای عملکرد مطلوب باید مدافع حق صادرکننده باشد، اظهار داشت: انتظار برای ورود سرمایهگذار به گمرک همدان درست نبوده و باید تلاش شود تا صادرکنندگان را برای گمرک همدان جذب کرد.
خشوعی با بیان اینکه مشکلات دورههای قبل صادرات با تدبیر دولت یازدهم برطرف شده و روند صادرات تسهیل شده است، گفت: در حال حاضر نیاز به ارسال کامیون به گمرک همدان برای بررسی نبوده و ارزیابهای گمرک به محل موردنظر برای اظهار اعزام میشوند.
وی با اشاره به اینکه در مدت یک سال وضعیت گمرک سنتی همدان به سیستم الکترونیکی تبدیل شد، گفت: گمرک همدان 100 درصد الکترونیکی شده که این امر از کاغذکاری جلوگیری کرده و در زمان نیز صرفهجویی کرده است.
مدیرکل گمرک همدان با اشاره به اینکه انجام امور صادرات و واردات از 7 روز به یک ساعت کاهش یافته است، عنوان کرد: در گذشته واردات کالا از گمرک همدان در مدت 50 روز انجام میشد ولی در حال حاضر به سه روز کاهش یافته است.
خشوعی با اشاره به اینکه 21 سازمان به سامانه جامع امور گمرکی متصل شدهاند، اظهار داشت: صادرات استان همدان 40 قلم بوده و 80 صادرکننده فعال نیز فعالیت میکنند که به دنبال افزایش تعداد آنها هستیم.
وی با اشاره به اینکه 60 درصد از صادرات استان همدان به کشور عراق انجام میشود، بیان کرد: مشکلاتی که در کشور عراق ایجاد شده سببب رکود صادرات شده است، تعرفههای بالای برای ایران، افزایش هزینه صادرات تجار ایرانی را در پی داشته و تا حدودی بازار از دست رفته است.
مدیرکل گمرک همدان با بیان اینکه صادرکنندگان همدان احساساتی بوده و صادرات ریشهای در استان همدان نداریم، تصریح کرد: صادرکنندگان کالای خود را در مرز به پیلهوران تحویل داده و رقم را به صورت ریالی دریافت میکنند که ارزآوری برای کشور ندارد.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان حمل و نقل ترانزیتی وجود ندارد، اظهار داشت: برخی مجوزها از جمله ترخیص خودرو، بذر، نهال، لوازم آرایشی و بهداشتی و صادرات پسته از گمرک همدان گرفته شده است.
مدیرکل گمرک استان همدان با اعلام اینکه پیگیر اخذ مجوز صادرات زعفران از گمرک همدان هستیم، گفت: در استان همدان سال گذشته 250 کیلوگرم زعفران تولید شده که میتوان در زمینه صادرات آن گام برداشت.
وی با اشاره به اینکه در چهار ماهه امسال کشمش 6 درصد افزایش صادرات داشته است، عنوان کرد: متاسفانه سیمان 50 درصد و سفال 8 درصد کاهش صادرات داشته که به کل آمار صادراتی همدان آسیب وارد کرده است.
انتهای پیام/د