ناسا روزانه عکس های شگفت انگیزی از پدیده های نجومی را منتشر میکند که عکس "30 مرداد " به بارش های زیبای شهابی و پرتوهای گاما اختصاص دارد.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بارش پرتوهای گاما و غبار دنباله‌دار دوره‌ای "Swift-Tuttle" بر اتمسفر زمین  در شب 11 و 12 آگوست اتفاق افتاد .  غبار این دنباله‌دار با سرعت ۶۰ کیلومتر بر ثانیه به اتمسفر زمین برخورد کرده و در قالب بارش شهابی منظره زیبایی ایجاد کردند . این عکس ترکیبی که در طول یک دوره چهارو نیم ساعته گرفته شده، شهاب‌های متعددی را نشان می‌دهد که همگی از  کناره کهکشان راه شیری  و از صورت فلکی برساووش " Perseus"  منشأ گرفته‌اند.
 به جز بارش شهابی، پرتوهای گاما هم به اتمسفر زمین برخورد و نوعی بارش ذرات مملو از انرژی ایجاد می‌کنند. همانند شهاب‌ها که همه از یک نقطه‌ی آسمان سرچشمه می‌گیرند، ذرات پر انرژی را هم می‌توان از  یک منبع در آسمان دنبال کرد. بارش ذرات گاما را  با چشم  قابل مشاهده نیستند . کار رصد این ذرات را دیش‌های بزرگی که آینه‌های متعدد دارند انجام می‌دهند.  کار رصد این ذرات  توسط تلسکوپ‌های آشکارساز پرتوهای گاما در جزایر قناری،  که MAGIC نام دارند  انجام میشوند .

در ادامه تصویر بسیار زیبای این بارش شهابی را مشاهده میکنید که توسط دنیل لوپز ثبت شده است.

برای مشاهده عکس در ابعاد اصلی روی تصویر کلیک کنید.

تصویر شگفت انگیز بارش های شهابی و ذرات گاما

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.