به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، بربنیاد اطلاعات اتاقهای تجارت و صنایع، دوماه پیش روزانه نزدیک به نُه هزارتُن، آرد، روغن، برنج، حبوبات، بوره و سمنت از پاکستان به افغانستان وارد میشد، اما اکنون این رقم به چهار هزار تُن رسیده است.
مقامهای این نهاد اظهار داشتند که مشکل افزاییهای پاکستان در برابر بازرگانان افغان، کاهش توان خرید در بازارها و کیفت پائین کالاهای پاکستانی از علتهایی اند که واردات کالاهای پاکستانی به بازارهای کشور کاهش چشمگیری داشته است.
خانجان الکوزی، معاون اتاقهای تجارت و صنایع گفت: «مشکلات است اکنون هم و یکی ازعلتهای که اکنون دادوستد ما کاهش یافته است. بیعلاقهگی بخش خصوصی از تجارت با پاکستان است، از همین رو، ما فکر میکنیم که امسال حجم بازرگانی ما با پاکستان به یک میلیارد دالرهم نخواهد رسید.»
در همین حال، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع کاهش روابط بازرگانی را با پاکستان تأئید کرد و گفت که با بهرهبرداری از راه لاجورد که افغانستان را با اروپا پیوند میدهد، افغانستان را از وابستهگی به پاکستان رهایی خواهد داد.
مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت و صنایع در این باره گفت” «بدون شک که واردات ما به علت اینکه ما راههای بدیل زیادی را برای واردات و صادرات جستجو کردیم از پاکستان کاهش یافته است.»
از سویی هم کاهش واردات از پاکستان به کشور سبب دلگرمی کارخانهداران و صاحبان صنایع برای تولید بیشتر کالاها در کشور شده است.
مسؤولان اتحادیۀ صنایع میگویند که در حال حاضر بسیاری از کارخانههای داخلی که پیش از این با رکود روبهرو بودند، دوباره به کار آغاز کرده اند و حتا شمار زیاد این کارخانهداران، میزان تولیدات شان را به دو برابر افزایش داده اند.
سخی احمد پیمان رئیس انجمن صنایع در رابطه با این مطلب، گفت: «مشکلات زیاد است. اگر مشکلات مان حل شود، ما میتوانیم تولیدات خود را بیشتر سازیم و حتا اگر در ۲۰ بخشی که ما تولیدات کافی داریم حمایت شویم، میتوانیم بیشترین نیازمندیهای کشور را برطرف سازیم.»
شفقنا نوشت: این در حالی است که بر بنیاد گزارشها پاکستان یک بار دیگر مرز این کشور را در منطقۀ چمن به روی بازرگانان افغان بسته است.
انتهای پیام/