به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری یورونیوز، تمامی جنگهای جهان تصاویری دارند که میتوانند انسان را شوکزده کنند. مانند تصاویر عمران، کودک 5 ساله سوری در حلب که با چهرهای خونآلود، خاکی و متحیر پشت یک آمبولانس نشسته بود.
بر این اساس، میلیونها نفر در سرتاسر جهان پس از مشاهده این تصویر متاثر شدند. سوال این است: چرا کودکان چنین عذابی میکشند؟ به نظر پاسخی برای این سوال وجود ندارد. تصاویری این چنینی تاثیری در ابعاد جهانی دارد. تصاویر پیکر بیجان آیلان، کودک مهاجر سوری در سواحل ترکیه که در دریا غرق شده بود، باعث واکنش جهانی شد. با این وجود، پس از چند روز شوکزدگی عمومی، مردم به زندگی عادی گذشته خود بازگشتند.
خبرنگاران و اصحاب رسانه دلیل روشنی برای انتشار چنین تصاویری دارند. زینب گورکانلی، دبیر روزنامه حریت ترکیه در این باره میگوید: هدف ما از انتشار این تصویر (آیلان) افزایش آگاهی عمومی درباره بحران پناهجویان سوری، عراقی و به طور کلی موضوع پناهجویان به منظور یافتن راه حلی برای آن بود.
در سال 2000 میلادی، محمد جمال الدوره – کودک 12 ساله فلسطینی – به وسیله شلیک نظامیان صهیونیست به شهادت رسید. پدر محمد کوشید او را از شلیک نظامیان صهیونیست حفظ کند. تصویر پیکر بیجان محمد الدوره تبدیل به یک یادمان جهانی شد.
در سال 1985، نشریه نشنال جئوگرافیک عکسی از شربت گولا، کودک 13 ساله افغان منتشر کرد. این عکس تصویری کودک رنج کشیده از سالها جنگ در افغانستان را نشان میداد. اگر چه شربت تنها یک کودک بود اما چشمهای سبز او گیرایی خاصی داشت که بیننده را درگیر خود میکرد. چهره رنج کشیده این کودک افغان، نماینده کودکان بسیاری بود که در افغانستان به سختی زندگی میکردند.
در سال 1993، کوین کارتر – عکاس خبری – عکسی دردناک از کودک سودانی گرفت. او کرکسی را مشاهده کرد که به کودکی که درحال گرسنگی شدید بر روی خاک رها شده بود، نزدیک شد. خانواده این کودک برای دریافت کمکهای غذایی به مرکز کمکهای سازمان ملل رفته بودند. تصاویر این کودک به سرعت در جهان منتشر شد و به نمادی از قحطی و خودخواهی جهانی برای وقوع چنین رویدادی تبدیل شد. کارتر کرکس را دور کرد و به خانه خود در آفریقای جنوبی بازگشت. او در کشورش به دلیل نجات ندادن آن کودک مورد انتقاد قرار گرفت. کارتر در سال بعد خودکشی کرد.
اما معروفترین تصویر جنگی که هنوز هم تاثرانگیز است مربوط به تصویری است که در جنگ 1972 ویتنام منتشر شد. این تصویر تعدادی از کودکان را نشان میدهد که پس از حمله با بمبهای آتشزا به شهر، به صورت عریان در حال فرار در خیابان هستند.
انتهای پیام/
عکسی که نوشتید مربوط به یک کودک افغان هست
باید بگم این مربوط به یک دختر افغان هست و بخاطر زیبایی چشمهاش این عکس در یکی از مجلات روی جلد آن چاپ شده بود باعث معروفیت عکس شد
در یک مستند به زبان اصلی بنده مشاهده کردم
للهم عجل لولیک الفرج
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم عجل لولیک الفرج
فقط دعا کنید زودتر منجی بیاد
انشالله آقامون میاد اینجور تصاویر قیر انسانیتو نمیبینیم .
اون بچه ای که کرکس بالای سرش وایساده بود عکاسش از اینکه اورا نجات نداده سکته کرد