ماموریت بان کی مون در مقام دبیر کلی سازمان ملل متحد، آخر سال ۲۰۱۶ میلادی به پایان می رسد.

چه کسی دبیرکل بعدی سازمان ملل می شود؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس دو رای گیری مخفی در شورای امنیت، شانس آنتونیو گوتیرس، کمیسیونر پیشین سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای احراز مقام دبیر کلی آن نهاد بین المللی، به میزان زیادی افزایش یافته است.

در تحولی دیگر، به منظور شفاف تر شدن نحوه انتخاب دبیر کل جدید سازمان ملل، برای نخستین بار به نامزدهای این مقام فرصت داده شد در دو جلسه عمومی و با استفاده از شبکه های اجتماعی، نظرات خود را مطرح کنند.

تا به حال شورای امنیت سازمان ملل پشت درهای بسته در مورد دبیر کل جدید رای گیری می کرد، و سپس نام آن فرد را به مجمع عمومی "پیشنهاد" می داد، که با رای تشریفاتی آن مجمع به این سمت "انتخاب" می شد.

اما پنج ماه پیش، برای اولین بار هشت نامزد احراز این سمت به منظور ارائه برنامه های شان، رسما به مجمع عمومی و رسانه ها معرفی شدند، و رئیس فعلی آن مجمع نیز همان زمان با خوشیبنی از این روند استقبال کرد.

مورگنز لیکِتوف، رئیس فعلی مجمع عمومی سازمان ملل می گوید "این فرآیند بالقوه می تواند مسبب تغییرات زیادی شود. اگر اکثر کشورها در مجمع عمومی نسبت به یکی از نامزدها نظر موافق داشته باشند، برای شورای امنیت خیلی مشکل است که فرد دیگری را پیشنهاد کند.

 ولی اگر تعداد کاندیداها زیاد باشد، چیزی شبیه به سابق اتفاق خواهد افتاد. به هر حال این کار قدم مثبتی است در شفاف تر کردن این فرآیند."

یکی از این کاندیداها آنتونیو گوتیرس نخست وزیر سابق پرتغال و کمیسیونر عالی پیشین پناهندگان در سازمان ملل متحد است، که طی دو رای گیری غیررسمی در شورای امنیت از سایر رقبا پیش افتاده است.

آنتونیو گوتیرس، نامزد احراز مقام دبیر کل سازمان ملل متحد "تلاش می کنم فرهنگ و تاریخ کشورهای دنیا را بفهمم. به عنوان یک سیاستمدار و دیپلمات باید بگویم که این ابزاری کاملا اساسی ست، و در مدیریت سازمان ملل هم همین نقش را بازی می کند."

در این رقابت ها، دانیلو تورک رئیس جمهوری سابق اسلوونی، و ایرنا بوکووا دبیر کل یونسکو به ترتیب مقام های دوم و سوم را کسب کردند.

ایرِنا بوکووا، دبیر کل یونسکو می گوید "سال پیش برای گشایش چهاردهمین آرامگاه ترمیم شده به تیمبوکتو در جمهوری مالی رفتم و عنوان شهروند افتخاری به من دادند. وقتی خوشحالی مردم تیمبوکتو را دیدم، احساس کردم که بخشی از هویت شان را به آنها برگردانده ام."

ووک یرمیک وزیر خارجه پیشین صربستان، که چهار سال پیش رئیس شصت و هفتمین مجمع عمومی بود، و هنوز نیز جوان ترین فردی است که به این سمت برگزیده شده، در ابتدا شانس زیادی داشت، اما به مقام چهارم رسید.

ووک یرمیک، نامزد احراز مقام دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید "به عنوان دبیرکل سازمان ملل، توسعه پایدار و کنترل تغییرات اقلیمی را به صورت موضوعات محوری این نهاد در می آورم."

بنا به گزارش ها، تمام کشورهای موثر در تعاملات بین المللی، به ویژه آمریکا، ترجیح می دهند این بار فردی به سمت دبیر کل سازمان ملل انتخاب شود که بیشتر مرد عمل و آماده برای مقابله با معضلات بین المللی باشد، تا رئیس و مدیر یک نهاد بین المللی.

سومین و آخرین رای گیری مخفی در شورای امنیت برای تعیین دبیر کل جدید سازمان ملل متحد، در روز دوشنبه هشتم شهریور (برابر با ۲۹ اوت) انجام می شود.

گوتیرس در دومین رای گیری، دوازده رای مثبت و سه رای ممتنع دریافت کرد، و ناظران سازمان ملل معتقدند نداشتن رای منفی به معنی این است که به احتمال زیاد آنتونیو گوتیرس برای تصدی دبیر کلی آن سازمان به مجمع عمومی "پیشنهاد" می شود.

منبع: جام جم

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.