به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، این روزها بوی خوش غذاهای محلی مازندران از کمتر خانه ای بیرون می آید، غذاهایی که در زمان های قدیم یار همیشگی سفره های مادربزرگ های ما بود.
یک خانم خانه دار می گوید: امروزه ذائقه جوان ها به سمت غذاهای فست فود رفته و آن را به غذاهای محلی ترجیح می دهند.
خانم کلانتری افزود: اکنون به دلیل پیشرفت تکنولوژی و کم وقت گذاشتن خانم های جوان برای پخت غذا، غذاهای خوش طعم مازندرانی رو به فراموشی است.
حالا این غذاهای خوش طعم و اصیل مازندرانی نه تنها در خانه ها رنگ باخته است، بلکه کمتر رستورانی به آن بها می دهد.
صاحب یکی از رستوران های شهرستان ساری گفت: حدود 20 نوع غذا در این رستوران ارائه می شود و جای غذاهای محلی در فهرست غذاهای ما خالی است.
استقبال نکردن صاحبان رستوران از غذاهای سنتی مازندران مسئولان را به فکر چاره انداخت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز گفت: جشنواره ای در هشت منطقه کشور از جمله مازندران برگزار شد و مقرر شد غذاهای محلی برای قرار گرفتن در منوی رستوران ها معرفی شود.
بزرگ نیا افزود: این جشنواره در رامسر برگزار شده بود و غذاهای محلی استان های مختلف از جمله مازندران ارزیابی شد و چند رستوران در مازندران می خواهند برخی از غذاهای محلی را ارائه دهند.
اما در این بین رستورانی وجود دارد که توجه ما را به خود جلب کرد، رستورانی که 11 نوع غذای محلی در فهرست غذایی آن خودنمایی می کند.
صاحب این رستوران گفت: استقبال مردم از غذاهای محلی این رستوران بسیار زیاد است و این غذاها برای مسافران بسیار جالب است.
رمضانی افزود: بیج بیج، انار تیم خورشت، کدو پلو، خورشت چغندر، مرغ ترش، ماهی با سبزی شکم پر محلی و نان تنوری محلی در این رستوران ارائه می شود.
یکی از مسافران اهل تهران که به این رستوران در سوادکوه آمده بود می گوید: غذاهای محلی این رستوران مانند کدو پلو بسیار خوش طعم است و برای ما محلی بودن غذاها خیلی جالب است.
2 هزار و 500 غذای محلی و سنتی در کشور و مازندران شناسایی شد که جای بیشتر آن ها در فهرست غذای رستوران ها و مراکز پذیرایی خالی است.
مازندران دارای 400 رستوران و مراکز پذیرایی است و در کنار جاذبه های طبیعی مازندران می توان غذاهای محلی را هم به عنوان یک جاذبه معرفی کرد.
انتهای پیام/