به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، ملاقات اخیر «صلاحالدین ربانی» وزیرخارجه افغانستان با «امین مدنی» نماینده دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی رنگوبوی "مذاکرات صلح" داشت. در این دیدار مدنی آمادگی خود و کنفرانس بینالمللی علمای جهان اسلام برای حمایت از مسئله صلح افغانستان را مطرح کرد.
نفوذ تروریسم با ابزار «صلح»!از مذاکرات صلح افغانستان و بنبستهای متوالی ایجاد شده در مسیر آن که بگذریم، به میزبان آتی این مذاکرات میرسیم که لکه سیاه تروریسم پروری و کودککشی را بر دامان خود دارد. سران سازمان همکاریهای اسلامی بهتر نبود پیش از برگزیدن حکام سعودی برای میزبانی مذاکرت صلح افغانستان، سری به کودکان و مادران یمنی بزنند و احوال صلح و مذاکره را از آنان بپرسند؟! قریب به 18 ماه است که آلسعود در تجاوز وحشیانه خود به یمن، هزاران نفر از زنان و کودکان بیگناه این کشور را به خاک و خون کشیده است.
ریاض
در مسیر تحقق سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا در منطقه دلارهای نفتی را
برای خرید انواع تسلیحاتنظامی از غرب هزینه میکند تا امنیت ملت مسلمان یمن
را با راهاندازی حمامخون سلب کند. حال کدام عقل سلیم باورمند این مسأله است که عربستانی که در عراق، سوریه، یمن و افغانستان به دنبال تقویت تروریسم است، صلاحیت برگزاری چنین نشستهایی را دارد؟! حال آنگونه که نماینده دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی مطرح کرده است مکه و مدینه هشتم تا دهم اکتبر سال جاری میلادی شاهد عجیبترین نشستهایی است که پیرامون مسأله صلح برگزار خواهد شد!
پیگیری مذاکرات صلح افغانستان به میزبانی آل سعود در حالی مطرح میشود که خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی آلسعود را بزرگترین خریدار تجهیزات نظامی سال 2015 در جهان، با مبلغی بیشاز 65 میلیارد دلار معرفی میکند. با این تعاریف میزبانی مذاکراتصلح افغانستان طنزی تلخ در تحولات بینالمللی بهشمار میرود.
*عربستان لایق میزبانی مذاکرات صلح افغانستان نیستحجتالاسلام والمسلمین "سیدعیسی حسینیمزاری" در گفتوگو با خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،
در اینباره گفت : سیاستهای عربستان در افغانستان
نیز پیرو سیاستهایی است که در یمن، عراق و سوریه دنبال میکند و بیشک با
چهره صلحخواهی همان نیات جنگافروزانه خود را اعمال خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ریاض علاوه بر پرورش جریانهای تروریستی، خود عامل اصلی
ارسال تروریسم بینالمللی به نقاط مختلف جهان است، به سیاستهای یکبام و
دو هوای آلسعود اشاره و تصریح کرد: چگونه است عربستان که هزاران تُن بمب
را بر روی خواهران و برادران مسلمان یمنی میریزد و علاوه بر قتلعام آنان،
زیرساختهای این کشور را تخریب میکند؛ اکنون دلش برای مردم افغانستان
سوخته و خود را بهعنوان واسطهای برای استقرار صلح در این کشور مطرح کرده
است؟
*نقش آلسعود و غرب در پیدایش طالبان سال 1994 میلادی بود که گروه طالبان بهعنوان یک قدرت موثر نظامی در افغانستان مطرح شد. در واقع کمکهای مالی پاکستان و دلارهای سعودی زیربنای تشکیل این گروه تروریستی بود. نقش کشورهای غربی نیز در پیدایش گروههای افراطی مثل طالبان قابل تامل است. نویسنده کتاب «افغانستان و مداخلات خارجی» ظهور طالبان در سرزمین افغانستان را کاملا غیرمترقبه و برقآسا عنوان میکند. همین حضور ناگهانی گروهی شبهنظامی با اهداف تروریستی تعریف شده، ناخودآگاه ذهن را به سوی سیاستهای مداخلهجویانه غرب سوق میدهد.
«قاضی حسین احمد» یکی از رهبران جماعت اسلامی پاکستان، پیدایش طالبان را شکلگیری یک توطئه امپریالیستی قلمداد میکند، چون آمریکا و انگلیس از ابتدا جزو حامیان اصلی این گروه تروریستی بودهاند.
*دورنمای اهداف ریاض پیرامون حضور در افغانستان
اهداف عربستان در افغانستان و حمایت از طالبان از چندین منظر قابل ارزیابی است. با توجه به توسعه نقش جمهوریاسلامیایران در منطقه، حکام سعودی همواره درپی کمرنگ کردن این نقش و مقابله با آن بودهاند. یکی از مهمترین دلایل حمایت حکام سعودی از تروریستهایی نظیر طالبان و داعش، ایجاد مانعی در برابر نقشآفرینی ایران در منطقه غربآسیا و آسیای میانه است. با توجه به حضور موثر ایران بهعنوان محور مقاومت در منطقه، ریاض از ابتدا بهدنبال کاستن نفوذ اندیشه مقاومت و ارائه تصویری افراطی از اسلام بوده است.
*تداوم جنگ فرسایشی، هدف ریاض از پیگیری مذاکرات صلح افغانستانجواد منصوری کارشناس سیاستخارجی و سفیر سابق ایران در چین در گفتوگو با خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بهیقین هدف
مقامات سعودی از میزبانی چنین کنفرانسی برقراری صلح در افغانستان نیست.
بلکه هدف آنان حذف بخشی از نیروهای مخالف خود در چارچوب مذاکرات، ایجاد
پوششی بهمنظور تداوم جنگ فرسایشی در این کشور و گرفتن زمان برای اجرای
برنامههایشان میباشد.
وی با اشاره به اینکه سیاستغرب در منطقه در
نهایت موجب بیثباتی، ویرانی و ناامنی بیشتر خواهد شد، افزود: مجموعه
طرحهای آمریکا و متحدانش در منطقه، با هدف ارائه چهرهای منفی از اسلام و
مسلمانان در جهان، نفوذ در کشورهای آسیایی و جلوگیری از رشدوتوسعه این حوزه
جغرافیایی میباشد.
*مدارس تعلیمی حربه فکری ریاض برای حضور در افغانستان
اگر نگاهی به روند شکلگیری طالبان بیندازیم، ماهیت ظهور و بروز این گروه تروریستی روشنتر میشود. سرشاخههای طالبان از دانشآموختههای مدارس تعلیمی در پاکستان بودند که ارتباط تنگاتنگی با تفکرات وهابیت داشتند. از همین رو وهابیت سعودی از ابتدا به حمایت همهجانبه از این گروه تروریستی پرداخت.
در حقیقت با مطرح شدن عربستان بهعنوان میزبان آینده مذاکرات صلح، میتوان اهداف آلسعود را پیرامون برقرار کننده صلح میان طالبان و حکومت افغانستان پیشبینی کرد. با این هدف حتی اگر صلحی هم شکل نگیرد، بازهم طالبان در قالب مولفهای موثر در فضای سیاسی افغانستان، میتواند زمان را به سود اهداف بلندمدت ریاض پیش ببرد.
واقعیت امر آن است که عربستان بهعنوان مرکز تربیت گروههای رادیکال سلفی- تکفیری، در فکر گسترش نفوذ در افغانستان با ترویج منش وهابیت و توسعه جایگاه خود در آسیایمیانه است. بنابراین مدارس تعلیمی ریاض که "مرکز اسلامی ملک عبدالله" نیز یکی از بارزترین آنهاست، اهداف سردمداران وهابیمسلک سعودی را جهت سیطره بر افغانستان و آسیایمیانه تبیین میکند. چنین هدفی نیز جز با حضور و ادامه حیات گروههای افراطی از قبیل طالبان و داعش اماکنپذیر نیست.
با تمامی این تفاسیر اما از دید ملت افغانستان، آلسعود هیچگاه لیاقت برگزاری نشستهایی با محوریت صلح را ندارد و مردم افغانستان هرگز از چنین اقدامات فریبکارانهای حمایت نخواهند کرد.
انتهای پیام/
گزارش از: وحید امیدیموحد