به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فریدون حسنوند، رييس كميسيون انرژي مجلس شورای اسلامي با بیان اینکه میان خوزستان و نفت قهری چندین ساله وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه خوزستان زادگاه نفت در کشور است، باید به برقراری آشتی و ایجاد تعامل میان این استان و بخش نفت کمک کنیم که این امر مستلزم تغییر نگاه و رویکرد دولت و مجلس شورای اسلامی به استان و برنامه ریزی دقیق است.
حسنوند اظهار کرد: زخمهای عمیقی بر پیکره خوزستان وجود دارد و با گذشت چندین سال از جنگ تحمیلی هنوز از نظر توسعهیافتگی به وضعیت قبل از جنگ نرسیدهایم.
وی افزود: اشکال و تقصیر عدم رفع مسائل و مشکلات خوزستان تا حدی نیز به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برمیگردد و باید بیشتر مورد مؤاخذه قرار بگیریم.
حسنوند با تأکید بر لزوم انتشار آمارهای واقعی از تعداد بیکاران، فقر، تعداد زندانیان جرائم متعدد و به ویژه سارقان و دلایل سرقت توسط این افراد و بیماران روحی روانی و صعبالعلاج خاطرنشان کرد: آمارهای طلاق و اعتیاد بسیار بحرانی و نگرانکننده است و این گونه آمارها زیبنده خوزستان نیست.
وی خطاب به وزیر نفت خواستار حضور شورای تأمین خوزستان در هیأت دولت جهت ارائه آمارهایی از وضعیت امنیتی استان شد و عنوان کرد: پدیده ریزگردها از دلایل اصلی مهاجرت محسوب میشود و گسترش بیماریهای گوناگون باعث عدم رغبت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در استان شده است. واقعاً چگونه میتوان با وضعیت فعلی برای جذب سرمایهگذاران شوق ایجاد کرد؟
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشگامی خوزستان در حضور در عرصههای نبرد در سوریه و عراق بیان کرد: مردم استان همواره در عرصههای مختلف وفاداری خود را به اثبات رساندهاند و این رفتار مردم براي نظامشان بوده است اما واقعاً ما چه رفتاری با این مردم کردهایم؟
وی همچنین خواستار افزایش سهم مناطق نفتخیز از 2 درصد به 3 درصد شد و تصریح کرد: این موضوع در کمیسیون انرژی مجلس به تصویب رسیده است و با توجه به نظر مثبت کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق به این امر به نظر میرسد که افزایش سهم مناطق نفتخیز از درآمدهای نفتی میتواند موثر واقع شود.
حسنوند با تأکید بر توزیع عادلانه پروژههای بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی در خوزستان و عدم تجمع طرحها و پروژهها در يك منطقه خاطرنشان کرد: همه ما از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و خبرنگاران تا استانداری و ... برای حل مشکلات خوزستان در کنار وزارت نفت خواهيم بود.
وی عنوان کرد: امکان بهرهمندی اقشاری از مردم استان از جمله دانشاموزان و افراد محروم از بیمارستانهای شرکت نفت، نجات آموزش و پرورش، حمایت از تیمهای فوتبال، راهاندازی آموزشگاههاي فنی و حرفهای، تصویب تامین تجهیزات شرکتهای نفتی از تولیدات داخلی و ایجاد الزام برای این موضوع و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از دیگر خواستههای ما از وزارت نفت است تا ان شاءالله به اين ترتيب خوزستان الگوی موفق اقتصاد مقاومتی در بخش نفت، گاز و پتروشیمی کشور شود.
همچنين حبیبالله کشت زر، نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 80 درصد نیروهايي که در پالایشگاه دوم بید بلند جذب شدهاند، غیربومی هستند که نه برای مردم و نه برای من پذیرفتنی نیست.
وي افزود: اگر روند بکارگیری نیروهای غیربومی در پالایشگاه دوم بید بلند استمرار یابد، بدون تعارف خواهان تعطیلی این پالایشگاه خواهم شد. باید فکری اساسی برای استفاده از نیروهای بومی شود.
انتهاي پیام/و