مدیر اجرای شبکه‌های حوزه کرخه ازنیاز اعتباربالغ بر250میلیارد تومان برای لایروبی زهکش های دشت آزادگان خبرداد.

نیاز اعتبار برای لایروبی زهکش های دشت آزادگانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،  فرشاد اسماعیل‌زاده، مدیر اجرای شبکه‌های حوزه کرخه گفت: زهکش‌های CMDو EMD زهکش‎های اصلی دشت آزادگان هستند که وظیفه جمع‌آوری زه آب 80 کیلومتر از اراضی این شهرستان را برعهده دارند.

وی با بیان اینکه این دو زهکش در نقطه‌ای به هم متصل شده و به هورالعظیم می‌ریزند، افزود: یکی از مشکلات ما احداث پل‌های خاکی بر روی این زهکش‌ها توسط کشاورزان است به طوری که کشاورزان تقریبأ هر 500 متر فقط برای تردد راحت‌تر یک پل احداث کرده‌اند.

مدیر اجرای شبکه‌های حوزه کرخه با اشاره به اینکه پل‌های خاکی مانع از حرکت زه آب در مسیر طبیعی‌اش می‌شوند، بیان کرد: علاوه بر مردم، موسسه جهاد نصر نیز برای تردد اقدام به خاکریزهایی در مسیر زه آب‌ها می‌کنند که بعد از جمع‌آوری خاکریز باتوجه به اینکه نمی‌توانند زهکش را به حالت اولیه بازگردانند کندی حرکت آب به وقوع می‌پیوندد.

وی گفت: در برخی موارد نیز دیگر ارگان‌ها مثل شرکت نفت برای اینکه لوله‌های حفاری را از آب رد کنند بدون مکاتبه با سازمان آب و برق اقدام به احداث حلقه‌های خاکی کرده و زهکش را خشک می‌کنند؛ به طور کلی مشکل این زهکش‌ها به دلیل موانع حاصل شده است.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه این زهکش‌ها در حدود 3 سیلاب را جمع‌آوری کردند پس در زهکش‌ها رسوبات نیز وجود دارد، عنوان کرد: صد کیلومتر زهکش دشت آزادگان پر از آب و نی شده است چون مردم، پیمانکارای موسسه جهاد نصر و شرکت نفت به احداث خاکریزهای غیرکارشناسی اقدام می‌کنند.

وی سرریز، طغیان و شورشدن اراضی را به دلیل ایجاد سدهای خاکی دانست و افزود: اگرچه تقریبأ 20 سال است که این زهکش‌ها ساخته شده ولی در حدود 15 سال وضعیت زهکش‌ها متعادل بوده است و در چند سال اخیر به دلیل موانع خاکی که زدند تراکم نی را در این زهکش‌ها شاهدیم به همین منظور بیش از 4 سال است که برای تامین اعتبار لایروبی زهکش‌ها مکاتباتی را انجام می‌دهیم.

مدیر اجرای شبکه‌های حوزه کرخه بیان کرد: هر خاکریزی که شرکت نفت برای حفر چاه در مسیر زهکش‌ها ایجاد کرده بیش از 40 میلیون تومان برای بازسازی‌ زهکش هزینه دارد؛ با شکایت از شرکت نفت می‌توانیم خسارت خشک کردن زهکش‌ها را بگیریم و نیز مردم که معتقدند به خاطر زهکش‌های سازمان آب و برق زمینش‌هایشان شور شده متوجه می‌شوند که مقصر چه کسی بوده و سپس می‌توانند خسارت را از مقصر می‌گیرند.

وی با بیان اینکه شرکت نفت دائما در حال بستن دریچه‎های هورالعظیم آن هم به شکل پنهانی برای انجام حفاری‌هایشان است، گفت: از سال 90 به بعد با ارائه نامه‌هایی برای لایروبی و ترمیم زهکش‌ها اقدام کردیم ولی تا کنون ریالی اختصاص داده نشده است.

اسماعیل‌زاده عنوان داشت: 2 الی 3 سال است که شبکه‌های فرعی با احداث زهکش‌های زیرزمینی حجم آب بیشتری را به این زهکش‌ها می‌افزاید همچنین امسال مردم بدون برنامه به کشت شلتوک روی آوردند.

وی افزود: در طی نامه‌ای که وزیر نیرو در سال 90الی 91 به جهانگیری ارائه داد برای دو زهکش CMDو EMD در حدود 194 میلیارد تومان با هدف ترمیم و لایروبی این دو زهکش درخواست شد ولی تا کنون هیچ اعتباری داده نشده است.

مدیر اجرای شبکه‌های حوزه کرخه با بیان اینکه برای رفع مشکلات همه زهکش‌های خوزستان 479 میلیارد تومان درخواست شد که باز هم اعتباری تخصیص داده نشد، تصریح کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود که برای لایروبی زهکش‌های دشت آزادگان بیش از 250میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار