پیادهروی و دویدن ازجمله ورزشهایی است که نیاز به تجهیزات متعدد و خاصی ندارد، اما انتخاب کفش مناسب برای آن بسیار مهم است. کفشهای ورزشی متعددی برای انواع دو، پیادهروی و امثال آن وجود دارد. کفش مناسب پیادهروی، دارای پاشنه و پنجه سرگردی است که از فشار وارده بر این دو ناحیه از پا کاسته و به شما در قدم برداشتن قدرتمندتر کمک میکند.
با فنآوریهای نوظهور مانند فرئون-فیلد و پامپ-ایت-آپ تانگز میتوانیم بفهمیم که چه کفشی مناسب پاهای ما است.
بهطورکلی عناصر آناتوميك و فيزيولوژيك بهطور همزمان سبب حركت موثر میشوند. درحركت سه فاكتور حركت ايمن، حركت موثر و حركت باکیفیت بسيار مهم است. آناتومي اصلي یکپا را ۲۶ استخوان، ۳۳ مفصل، ۱۹ عضله و يك گروه از ليگامنت ها تشكيل میدهند.
ساختار پا نقش بسيار مهمي درحركت دارد. علوم حرکتشناسی و بيومكانيك درحرکت پا بسيار به يكديگر وابسته هستند. یکپا بهطور متوسط روزانه ۱۰ هزار بار با زمين برخورد میکند و بهطور ميانگين ۱۸۶ هزار و ۷۵ كيلومتر را در طول زندگي طي خواهد كرد، در پرش یکپا و يا دريك گام بلند حدود ۳۱۵ و نيم كيلو فشار روي پاي ورزشكار وارد میشود.
اگر که شما کفش ورزشی اشتباه را انتخاب کنید، درنهایت کار شما به تخت بیمارستان خواهد کشید یا درد پا امان شمارا خواهد برید. پس ما باید در انتخاب کفش ورزشی مناسب برای پا که قلب دوم ما حساب میشود خیلی باید دقت کنیم.
درحالیکه بیشتر فروشگاههای کفش ورزشی تخصص راهنمایی شما برای انتخاب کفش مناسب رادارند، ولی شما هم چند چیز پایه و ثابت درباره پاهایتان هست که باید بدانید؛ و در ادامه میخواهیم چند نصیحت در قالب یک مشاوره تخصصی برای شما ارائه دهیم.
۱- کفشها را در چندین کار استفاده نکنیدکفشهای پیادهروی و کفشهای مخصوص دویدن باهم دیگر فرق دارند و ما نباید با یک کفش هم بدویم و هم راه برویم، چون کفشهای پیادهروی معمولاً کف تخت و سفتی دارند و از انعطاف کافی برای تنظیم وزن هنگام دویدن برخوردار نیستند، ولی کفشهای مخصوص دوندگی نرم هستند و انعطافپذیری خاصی هنگام دویدن دارند و به خاطر این ویژگیها خیلی به استخوانهای شما فشار وارد نمیکنند. پس اگر شما هر دو فعالیت را انجام میدهید برای هرکدام یک کفش مخصوص داشته باشید.
۲-پای خود را بشناسیدحتما شما ۱۰ انگشت و دو پاشنهدارید (مگر در موارد خاص)، ولی در کنار آن دانستن شکل پا و یا ویژگی یا خصیصه خاص پایتان خیلی میتواند در انتخاب کفش مناسب برای پاهای نازنینتان مهم باشد. اغلب نمانامهای تولیدکننده کفشهای ورزشی هرکدام برای هر نوع پایی یک مدل مناسب را ارائه میدهند.
خب بیایید تا راهها را معرفی کنیم، اولین راهی که برای انتخاب یک کفش مناسب پیش روی شما است، نامش «آزمودن مرطوبی پا» هست. ابتدا پاهای خود را خیس کنید و سپس بر روی یک کاغذ قهوهای بگذارید و سپس بهدقت به آن و مخصوصا قسمت انگشتان پا نگاه کنید.
نحوه ایستادن بر روی کاغذ کاملاً طبیعی و به شکلی باشد که مختصر فشاری بر روی قسمت جلویی پا وارد شود.
اگر که این نمونه گرفتهشده از کف پایتان کل فضای کف پایتان را بدون هیچ منحنی به سمت داخل نشان میدهد، این بدان معنی است که قوس پایین و یا کف پای صاف دارید، یعنی پای شما به سمت داخل میچرخد.
همچنین نشانههای دیگر علائم و نشانههای این اختلال شامل ایجاد ظاهر صاف در کف یکپا یا هر دو، خمیدگی کفش یا پاشنه کفش به سمت داخل، درد در اندام تحتانی، درد در قسمت مچ پا، ایجاد تورم در قسمت داخل مچ پا و درد مچ پا هست.
اگر از پشت بهپای فرد در حال ایستاده نگاه کنیم فردی که کف پایش صاف است پاشنه باکمی خمش به سمت داخل دیده میشود. همچین پاهای صاف هنگام دویدن فشاری را بر ناحیه داخل پاشنه پا می اویند که شما باید کفشی را خریداری کنید که مخصوص پاهای با کف صاف و ویژگی کنترل حرکت با بیشترین محافظت در قسمتهای حساس پا هستند.
اگر با این نوع پاها آشنا نیستید بهتر است بدانید که کف پای صاف عارضهای است که در آن بیماران فاقد قوسهای استاندارد در کف پا هستند. قوسهای موجود در کف پا نیروهایی که از طرف زمین به بدن اعمال میشود را کاهش داده و اجازه ورود به همه نیروهای وارده را به بدن نمیدهند اما در افراد با کف پای صاف میزان زیادی این نیروها به دلیل فقدان قوس پا به سمت بدن اعمالشده و در درازمدت میتواند منجر به بروز عوارض زنجیرهوار در تمام مفاصل بدن خصوصاً ستون فقرات گردد. مشکل صافی کف پا، عموماً مادرزادی بوده و به نام نرمی مفاصل نیز معروف است.
خب اگر کاغذ شما فقط ناحیه جلویی و عقبی پای شمارا نشان میدهد، کف پای شما قوس زیادتر از حد معمولی رادار است؛ یعنی حالتی از پا که هنگام تماس پا با زمین، قوس پا بهطور همزمان صاف نمیشود. این اتفاق برای افرادی با قوس زیاد کف پا که بهراحتی صاف نمیشود بیشتر رخ میدهد.
تکرار زیاد این مسئله، منجر به رگ به رگ شدن پا، التهاب تاندون آشیل و التهاب پلانتارمی گردد. اگر لبههای خارجی کفش شما بیش از سایر قسمتها فرسوده میشود این خود میتواند یکی از نشانههای این مشکل باشد.
در این مورد به خرید کفشهایی با زیرسازی خوب که مانع حرکات پا نمیشود، اقدام نمایید. این نوع پا قادر به خنثی کردن شوکهای وارده نیست، لذا توجه شمارا به این نکته جلب میکنیم که کفشهای با زیرساخت بیشازحد نیز برای پاهای سوپینیت (به این نوع چاها گفته میشود) مناسب نیستند، چراکه به دلیل کنترل زیاد پا قادر به خنثی کردن شوک در حد متعادل نخواهند بود.
اگر ساختار پای شما روی کاغذ عادی است و قوس به نسبت عادی دارید پس خیلی جای نگرانی برای انتخاب کفش نیست، فقط باید دقت داشته باشید که برای ساختار طبیعی پا هر نوع کفشی که در آن احساس راحتی کنید مناسب خواهد بود، چراکه میزان قوس متناسب پا خود بهطور طبیعی شوکهای وارده را خنثی میکند و به دنبال کفشهای برای پاهای عادی بگردید.
منبع: تابناک
انتهای پیام/