وی با بیان اینکه طی سال 94 مبلغ 309 میلیارد و 740 میلیون ریال از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه تخصیص و هزینه شده، ادامه داد: در این راستا از محل اعتبارات تخصیص یافته ستاد احیای دریاچه ارومیه به میزان 3 هزار و 656 هکتار در 9 شهرستان حوضه دریاچه ارومیه و 767 هکتار در سایر شهرستانهای استان از محل اعتبارات ملی جمعا معادل 4 هزار و 423 هکتار از اراضی استان به سامانه نوین آبیاری تحت فشار تجهیز شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اعلام کرد: در راستای تجهیز اراضی استان به سامانه نوین آبیاری تحت فشار طی چهار ماه نخست سال جاری یک هزار و 296 هکتاراقدام شده است.
شمس با بیان اینکه عملکرد اجرای سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار تا آخر سال 91 معادل 41 هزار و 644 هکتار بوده، یادآور شد: اکنون اجرای سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در استان در مدت سه سال به 49 هزار و 119 هکتار رسیده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با اعتبار هزینه شده 590 میلیارد ریال در طول سه سال مقدار 8 هزار و 135 هکتار از اراضی کشاورزی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی اعلام کرد: نتیجه اقدامات یاد شده موجب افزایش 40 درصدی راندمان آبیاری، صرفهجویی 40 میلیون مترمکعبی در مصرف آب، متوسط ظرفیت افزایش عملکرد محصول بیش از 30 درصد و متوسط ظرفیت کاهش مصرف سم و کود شیمیایی به میزان 25 درصد راموجب شده است .
شمس بیان کرد: بهره مندی 3 هزار و 197 نفر بهرهبردار و اشتغال یک هزار و 627 نفر به صورت مستقیم و اشتغال غیرمستقیم 20 هزار و 312 نفر از دیگر مزایای اجرای سامانه های نوین آبیاری در اتراضی کشاورزی استان است.
شمس با اظهار اینکه در سالهای اخیر اجرای طرحهای نوین آبیاری با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه شتاب بیشتری گرفته، ادامه داد: در حال حاضر در استان مقدار 12 هزار و 53 هکتار اجرای آبیاری تحت فشار از مرحله نقشهبرداری، طراحی در دست اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: رتبه استان در اجرای سامانههای نوین آبیاری در مقایسه با کل کشور قبل از سال 94 در حدود 11 بود که در سال 94 به رتبه پنجم و در چهار ماه نخست سال جاری به استناد گزارش مجری آبیاری تحت فشار وزارت جهاد کشاورزی به رتبه دوم ارتقا یافته است.
شمس با بیان اینکه با خشکی دریاچه ارومیه کشاورزی و دامداری نیز تحت تاثیر قرار گرفته و تولید محصولات دامی و زراعی به شدت پایین خواهد آمد، ادامه داد: بر اثر شور شدن اراضی کشاورزی، پوشش گیاهی و علوفه کاهش یافته و در نتیجه دامداری نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با اظهار اینکه با از بین رفتن دریاچه ارومیه زندگی شش میلیون نفر ساکنین حوزه آبریز دریاچه ارومیه به خطر میافتد، متذکر شد: با خشکی دریاچه زمینهای کشاورزی به بیابان تبدیل میشود و ساکنین مجبور به مهاجرت ناخواسته خواهند شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: در صورت ادامه روند خشکی دریاچه ارومیه 204 هزار هکتار از اراضی کشاورزی حاشیه این دریاچه کم کم به شوره زار تبدیل شده و قابلیت تولید را به صورت کامل از دست میدهد و محل زندگی صدها هزار فلامینگو و پرندگان مهاجر از بین خواهد رفت.
شمس،کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب بر نظیر چغندر قند، تغییر در نحوه کشت این محصول، استفاده از ارقام زودرس مخصوصا" ذرت، اصلاح روشهای آبیاری در محصولات پر آب بر با استفاده از نوار تیپ، توسعه کشت نشائی برای کاهش مصرف آب، اجرای کشاورزی حفاظتی و کشت مستقیم برای کاهش مصرف آب و حمایت از توسعه گلخانه ها و کشت های متراکم را از برنامه ها و اقدامات انجام یافته سازمان جهاد کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه عنوان کرد.
وی در پایان با بیان اینکه تسریع اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی استان به روند احیای دریاچه ارومیه کمک میکند، اضافه کرد: اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار از طرحهای مهم جهت احیای دریاچه ارومیه محسوب میشود.
انتهای پیام/س