نمایشگاه‌های صنایع دستی نشان دهنده قدرت تولید است و بازارچه فروش نیست.

هادی چابک، هنرمند خاتم ساز در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در خصوص جایگاه نمایشگاه‌‎هایی که برای صنایع دستی یرگزار می‌شود، گفت: نمایشگاه‌های صنایع دستی نشان دهنده قدرت تولید هنرمندان است و صرفآ بازارچه‌ای برای فروش آثار نیست و باید برای طبقه بندی و تخصصی کردن نمایشگاه‌ها تلاش کرد.

وی افزود: هنرمند باید بداند در چه جایگاهی قرار دارد و زمانی می‌تواند پیشرفت کند که نمایشگاه را در ذهن خود مانند شرکت بداند و صنایع دستی خود را به سفارش و تولید انبوه برساند در غیر اینصورت بازارچه‌ای برای فروش است.

چابک در خصوص تفاوت قیمت گذاری صنایع دستی و هنرهای تجسمی گفت: قیمت گذاری صنایع دستی شخصی و به عهده هنرمند است و به صورت تخصصی انجام نمی‌شود. در حالیکه این کار در هنرهای تجسمی و آثار هنری توسط شورا به صورت تخصصی انجام می‌شود.

مدرس رشته خاتم کاری افزود: صنایع دستی و قطعات در صنعت تولید به کار می‌رود در صورتیکه ایده هنرمند برای خلق اثر در هنرهای تجسمی به  صنعت تولید وارد شده است.

چابک در رابطه با حمایت دولت و حوزه‌های دولتی از صنایع دستی گفت: حوزه‌های دولتی به این قشر پول نمی‌دهد بلکه به ایده او پول می‌دهد و از او حمایت می‌کند. همچنین بودجه‌ای که دولت برای صنایع دستی و هنرهای تجسمی در نظر می‌گیرد راه‌های انحرافی زیادی دارد و هنرمند آن را برای هنر خرج نمی‌کند.

وی خاطر نشان کزد: دولت به تنهایی نمی‌تواند کاری برای صنایع دستی کشور انجام دهد بلکه باید آموزش بیشتری به آنها بدهیم تا بتوانند به اقتصاد، نیاز جامعه و بازار توجه کنند و به شکل سود آوری فعالیت کند.

مدرس رشته خاتم کاری در پایان گفت: هنرمند باید به خودباوری برسد و در بازارهای خارجی حرفی برای گفتن داشته باشد و آثاری که تولید می‌کند دارای ارزش افزوده باشد.  





انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار