به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: در حال حاضر اجرای این طرح در استان های فارس و قزوین الزامی است و پس از دو ماه در کل کشور الزامی می شود.
وی با اشاره به تغییرات و تحولاتی که در آئین دادرسی کیفری صورت گرفته و با تسریع مواجه بوده است افزود: بر اساس قانون آئین دادرسی کیفری استفاده از سامانه های رایانه ای و مخابراتی مانند ایمیل، پیامنگار، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن برای طرح شکایت، ارجاع و ابلاغ اوراق و نیابت قضایی با رعایت قوانین دادرسی بلامانع است.
القاصی مهر ادامه داد: بر اساس ماده 355 قانون آئین دادرسی کیفری قانون گذار مقرر داشته که در پرونده های قضایی حقوقی و کیفری سند، مدرک، نوشته، برگ اجراییه، اوراق، اثر انگشت و نشانی که برای پرونده لازم باشد و به صورت محتوای الکترونیکی با رعایت ساز و کارهای امنیتی مربوطه ارائه شود معتبر است.
وی با اشاره به اینکه این مستندات قانونی امروز نظام دادرسی کشور را به سمت دیجیتال و الکترونیکی شدن سوق می دهد و رسمیت و اعتبار می بخشد بیان کرد: تا قبل از تصویب این قانون برابر قانون اگر قرار بود ابلاغی به اصحاب پرونده و اطلاع رسانی در موضوع پرونده به طرفین صورت گیرد باید توسط مامور ابلاغ انجام می شد.
رئیس کل دادگستری استان فارس عنوان کرد: امروز با توسعه سیستم های فناوری اطلاعات تحولی نو و دگرگونی بسیاری در مجموعه قضایی کشور رخ داده و زیرساخت های ابلاغ الکترونیکی از طریق سامانه های ارتباطی در سیستم قضایی کشور فراهم شده است.
وی هدف از اجرای این طرح و راه اندازی این سامانه ارتباطی در مجموعه دستگاه قضایی را خدمات رسانی قضایی آسان و بهتر به مردم دانست و گفت: کاهش اطاله دادرسی از دیگر اهداف اجرای این طرح است و زمان رسیدگی به پرونده ها همزمان با تعیین وقت توسط قاضی پرونده به طرفین ابلاغ میشود.
رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به اینکه اجرای طرح ابلاغ الکترونیک سبب رعایت حریم خصوصی افراد میشود افزود: اجرای این طرح کاهش هزینه ها را به دنبال دارد و از یک سری حواشی و لغزش های احتمالی در فرآیند ابلاغ کاسته میشود از سوی دیگر نیازی به مراجعه حضوری طرفین پرونده به دستگاه قضایی نیست.
القاصی مهر اظهار داشت: به دلیل وجود ظرفیت ها و زیرساخت های لازم در استان فارس و اعتمادی که به مرکز وجود داشت استان فارس به عنوان پایلوت انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه از امروز ثبت نام الکترونیکی کاربران دستگاه قضایی در سراسر حوزه های قضایی استان آغاز شده است تصریح کرد: برای اینکه افراد برابر این آئیننامه به دستگاه قضایی مراجعه کنند هر فرد باید دارای حساب کاربری باشد و این همان نشانی الکترونیکی افراد است که برای یک بار تا آخر عمر کفایت میکند و از آن تاریخ که این حساب کاربری ایجاد میشود به منزله آدرس افراد محسوب میشود.
رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینکه این ابلاغ از نظر قانونی معتبر و دارای الزام اجرا است عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده مراجعان به دادگستری را وکلا و کارشناسان تشکیل میدهند دو هفته نخست زمان ثبتنام به این کاربران اختصاص یافته است و پس از آن سایر مراجعان به دستگاه قضایی میتوانند ثبتنام الکترونیک را انجام دهند.
القاصی مهر با اشاره به اینکه در شهرستان شیراز 5 دفتر خدمات الکترونیک وجود دارد بیان کرد: افراد در شهرستان شیراز میتوانند برای ثبت نام به این دفاتر مراجعه کنند و فرآیند ثبت نام در شهرستان ها در شعب دادگستری انجام میشود.
وی با بیان اینکه افراد می توانند از طریق مراجعه به سامانه ثبت نام ثنا به آدرس SAKHA2.ADLIRAN.IR فرآیند ثبت نام را با استفاده از سیستم شخصی خود در منزل، محل کار یا کافی نت ها انجام دهند گفت: هر فرد ایرانی باید نشانی الکترونیک داشته باشد هر چند ممکن است پرونده ای هم نداشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: آگهی های قانونی از طریق این سامانه ساماندهی و اطلاع رسانی می شود و اگر ارباب رجوعی حتی شش ماه پس از درج آگهی در سامانه نام خود را سرچ کند بتواند جستجوی لازم را انجام دهد.
انتهای پیام/ر