یک روانشناس با اشاره به تبعات احتمالی رها کردن فرزندان در خانه گفت: پیش از خارج شدن از خانه باید نسبت به ایمن بودن محیط خانه اطمینان حاصل کرد.

علی اصغر اصغرنژاد روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بسیاری از والدین به دلیل فعالیت خارج از منزل برای مدتی فرزندان خود را در منزل تنها می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه قفل کردن درب منزل هنگام تنهایی کودکان در خانه خطر دارد، اظهار داشت: اکثر والدین برای محافظت از کودکانشان هنگام خروج از منزل درب خروجی را قفل می کنند. گرچه این امر از بروز برخی اتفاقات همچون خروج کودک از منزل جلوگیری می‌کند، در صورتی که کودک دچار حادثه احتمالی همچون آتش‌سوزی شود، امکان خروج از خانه برایش ممکن نخواهد بود.

اصغرنژاد درباره خودمراقبتی کودکان بیان کرد: البته می‌توان کودکانی را که نسبت به استفاده از وسایل منزل و نکات تربیتی، بهداشتی و جنسیتی سطح آگاهی بالایی دارند، در خانه تنها گذاشت؛ گرچه بهتر است غالباً از این عمل خودداری شود.

وی درخصوص به خطر افتادن سلامت روحی و جسمی کودک هنگام تنهایی در منزل افزود: تنها گذاشتن کودک در خانه باعث ایجاد آسیب های روحی و روانی همچون به خطر افتادن روابط عاطفی، ارتباطی و وابستگی با دوستان و خانواده اش می شود.

این روانشناس ادامه داد: برای کاهش یا جلوگیری از هر گونه آسیب روانی، والدین باید زمانی را برای گوش کردن به صحبت‌های فرزندشان اختصاص دهند.

اصغرنژاد در خصوص به حداقل رساندن زمان تنهایی کودک در منزل، اضافه کرد: هرچقدر این زمان کوتاه‌تر باشد، بهتر است و حتی والدین زمان خاصی را برای بازگشت به منزل مشخص و همان موقع در خانه حضور داشته باشند، زیرا هرچه این زمان طولانی‌تر شود، اضطراب و نگرانی نیز در کودک افزایش می‌یابد.

این روانشناس در خصوص تنها بودن چند کودک در منزل یادآور شد: حتماً به فرزند بزرگتر آموزش های لازم جهت مسئولیت‌پذیری و وظیفه‌شناسی داده شود تا بتوانند از خواهر یا برادر کوچکتر خود مراقبت کنند.

وی در پایان بیان کرد: مادران شاغل هنگامی که در محل کارشان هستند، مدام به فکر فرزندانشان بوده تا مبادا حادثه‌ای در خانه رخ دهد؛ همین امر به آسیب های روحی همچون استرس و اضطراب در مادران شاغل دامن می‌زند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.