به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،غلامرضاشريعتي در نشست بررسي سکونتگاه هاي غيررسمي استان که در سرسراي استانداري خوزستان برگزار شد اظهار کرد: عمليات اجرايي احداث يک هزار و 800 واحد مسکوني در شهرهاي مختلف استان براي انتقال سکونتگاه هاي غير رسمي در استان آغاز وپس از تکميل در اختيار واجدان شرايط قرار خواهد گرفت.
وي افزود: اداره اوقاف و امور خيريه،شهرداري، راه و شهرسازي و فرمانداري مي بايست براي اجرايي کردن تفاهم نامه بين استانداري خوزستان و شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران وابسته به وزارت راه و شهرسازي با موضوع بحث ساماندهي محوطه اطراف علي بن مهزيار اهوازي وارد عمل شده و به سرعت طرح مورد نياز تهيه گردد تا بر اساس برنامه اي که از سوي مشاوران استانداري تدوين و کارگروهي در اين زمينه تشکيل و مراحل اجرايي آن آغاز شود.
استاندار خوزستان همچنين به احداث پنج هزار و 400 واحد مسکوني در سکونتگاه هاي غيررسمي استان اشاره کرد و گفت: تاکنون کار احداث حدود يک هزار و 800واحد از اين تعداد آغاز شده که اين واحدهاي مسکوني در سطح استان به تفکيک پروژه هاي مختلف در شهرهاي اهواز، آغاجاري، دزفول، شوشتر و خرمشهر است.
وي بر تشکيل هياتي از استان براي نظارت بر احداث اين طرح ها تاکيد کرد و گفت: بايدهياتي در استان تشکيل و به شهرهاي مورد نظر سفر کنند تا در حضور فرماندار و مسئولان محلي تصميم هاي لازم در محل اين پروژه ها اتخاذ و هرچه زودتر مشکلات اين واحدهاي در حال ساخت برطرف شود.
شريعتي همچنين با اشاره به طرح مجموعه 'معين التجار' که قرار است در مرکز اهواز احداث شود اشاره کرد و گفت: همچنين باتوجه به ظرفيت هاي لازم براي توسعه بخش صنايع دستي در استان،
مجموعه معين التجار ويژه عرضه صنايع دستي و کالاهاي سنتي در مرکز اهواز نيز احداث خواهد شد.
وي افزود:اين مجموعه يک بازار براي ارائه کالاهاي سنتي و صنايع دستي در محدوده مرکزي شهر اهواز است که هم مي تواند به عنوان يک جاذبه گردشگري براي شهر اهواز مطرح شود و هم يک مکاني براي رشد و توسعه صنايع دستي در استان خوزستان فراهم نمايد.
استاندار خوزستان گفت: طرح ساختمان معين التجار و محدوده اطراف آن در حال طراحي است که اميد مي رود طي جلسه اي که دراين رابطه با مشارکت فرمانداري اهواز، ميراث فرهنگي و گردشگري، شهرداري اهواز و راه و شهرسازي برگزار خواهد شد، هرچه سريع تر کار اجراي اين پروژه و طراحي آن به انجام برسد.
يکي از چالش هاي عمده ناپايدارکننده شهري کشور، گونه اي شهرنشيني با مشکلات حاد موسوم به اسکان غير رسمي يا حاشيه نشيني در مناطقي که به آن سکونتگاه هاي غيررسمي اتلاق مي شود به شمارمي رود.
مطالعات توانمندسازي و سازماندهي سکونتگاه هاي غيررسمي براي اولين بار در کشور توسط شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران که بخشي از وزارت مسکن و شهرسازي و در واقع متولي امور بافت هاي فرسوده و سکونتگاه هاي غير رسمي هستند به طور مشخص براي خوزستان به عنوان پايلوت تهيه شد.
در زمان حاضر بسياري از شهرهاي استان خوزستان با مشکل سکونتگاه هاي غير رسمي مواجه بوده و انتظار مي رود با ايجاد اين پنج هزار و 400 واحد مسکوني بخشي از مشکلات استان و مشکلات حاشيه نشيني برطرف شود.
انتهای پیام/و