به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه گاردین نوشت: «دو سال پس از اعتراض خیابانی بیسابقه دهها هزار جوان هنگ کنگی، نسل جدیدی از فعالان دموکراسیخواه این منطقه توانستند در انتخابات روز گذشته جایی برای خود در قدرت باز کنند.»
به دنبال مشارکت بیسابقه 2.2 میلیون نفری مردم هنگ کنگ در انتخابات روز یکشنبه، تا این لحظه دستکم 4 فعال افراطی 23 تا 32 ساله که خواستار استقلال سیاسی بیشتر این منطقه یا جدایی کامل آن از چین هستند، توانستهاند حضور خود در شواری قانونگذاری 70 نفره هنگ کنگ را قطعی کنند.
آنها که خود را نماینده نسل جوان هنگ کنگ میدانند، معتقدند پیروزی آنها در این انتخابات بیشتر شبیه معجزه است؛ چراکه هرگز گمان نمیکردند روزی بتوانند از عضویت در جنبشهای اعتراضی به عضویت در شواری قانونگذاری هنگ کنگ برسند.
هنگ کنگ از سال 1842 تا 1997 مستعمره انگلیس بود و سپس به موجب پیمانی که خودمختاری آن را تضمین میکرد، برای مدت 50 سال به چین واگذار شد. جوانان هنگ کنگی امیدوارند پس از انقضای این پیمان در سال 2047، بتوانند استقلال خود را به دست آورند.
با این حال، دمکراسیخواهان میانهرو و سیاستمداران کهنهکار هنگ کنگی از قدرت گرفتن جوانان افراطی در این منطقه چندان راضی به نظر نمی رسند. به اعتقاد آنها، نسل جدید فعالان دموکراسیخواه بسیار افراطیتر از نسل گذشته هستند و اقدامات آنها علیه پکن، بویژه اکنون که به شورای قانونگذاری هنگ کنگ راه یافتهاند، میتواند باعث تضعیف جنبش دموکراسیخواهی در هنگ کنگ شود.
بر اساس آخرین اطلاعات، روز گذشته از میان 3.7 میلیون رایدهنده، بالغ بر 60 درصد آنها در انتخابات شورای قانونگذاری هنگ کنگ شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات 2012 حدود 53 درصد بود.
با وجود افزایش موج دموکراسیخواهی در هنگ کنگ، در این دوره از انتخابات شورای قانونگذاری نیز فعالان سیاسی حامی پکن توانستند بار دیگر اکثر کرسیهای شورا را در اختیار بگیرند.
انتهای پیام/