میر امان الدین حیدری؛ معین زراعت و مالداری وزارت زراعت در افتتاحییه این کنفرانس گفت": این برنامه فرصت خوبی برای ارائه نظریات سالم و سازنده متخصصین زراعت به دهاقین و اعضای تعاونی ها می باشد. تعمق ودقت بیشتر در شناسایی مشکلات و دریافت راهکار های حل مشکلات برای حمایت از تعاونی های موجود زراعتی و ایجاد تعاونی های جدید با شیوه های تازه و متفاوت بخش دیگری از اهداف این برنامه است.
وی گفت: رهبری وزارت زراعت آبیاری ومالداری برای حمایت و پیشرفت این بخش مهم اقتصاد زراعتی، خود را متعهد می داند و در زمینۀ پیشرفت کار در این عرصه با تمام امکانات دست داشته از اعضای تعاونی ها حمایت می کند.
این وزارت معتقد است : درعصر حاضر کوپراتیف ها در بخش زراعت به مثابه یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی می توانند همگام با سیاست های انکشافی دولت در بهبود شرایط کار، ارتقاء سطح تولید، بهبود اوضاع اجتماعی و اقتصادی و فقر زدایی مردم موثر باشد.
تاسیس و ایجاد کوپراتیف ها یک مرحله از انکشاف بوده و نشانه بارز از اتحاد ، اتفاق ، اعتماد و همبستگی بین مردم است.
در افغانستان اکثر دهاقین بالای قطعات کوچک زمین های زراعتی طور انفرادی فعالیت داشته و از منابع طور مناسب استفاده نمی توانند. این معضل سبب می شود مقدار تولید محدود باشد.
در چنین یک وضعیت ایجاد کوپراتیف ها بهترین بدیل برای استفاده موثر از منابع، انجام فعالیتهای گوناگون، ارتقای ظرفیت و انتقال تکنالوژی جدید شمرده می شود. راهکار ایجاد کوپراتیف های زراعتی بستر مساعدی برای بهبود وضع اقتصادی دهقانان، مالداران و رشد اقتصاد ملی یک کشور می باشد .
براساس یک خبرنامه وزارت زراعت، نهضت کوپراتیفی ۶۰ سال پیش از امروز در افغانستان رایج شد، درجریان این سال ها کوپراتیف ها درکشور ما سیر صعودی و نزولی را پیمود و در مقاطع مختلف زمانی فعالیت آن تشدید یافته و گاهی هم متاسفانه چالش های متعددی مانع انکشاف کوپراتیف های زراعتی گردیده که این نهضت را برای سال ها در کشور به رکود مواجه ساخته است.
درحال حاضر حدود ۳۰۰۰ کوپراتیف زراعتی در وزارت زراعت ثبت و راجستر شده اند که از جمله ۱۸۰۰ کوپراتیف در بخش های مختلف سکتور زراعت و مالداری در کشور فعالیت دارند.
انتهای پیام/