به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلستان در تهران در هشتم آذر ماه 1390 و ورود دانشجویان معترض به این سفارتخانه و باغ قلهک، روابط تهران و لندن به سردی گرایید و یک روز بعد یعنی نهم آذر ماه 1390 ویلیام هیگ در پارلمان اعلام کرد که دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در انگلیس صادر و به کارمندان این سفارتخانه 48 ساعت فرصت داده شده که خاک انگلیس را ترک کنند. پس از آنکه محمدجواد ظریف و ویلیام هیگ وزرای خارجه ایران و انگلیس در مهر ماه 1392 در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند و یک ماه بعد (20 آبان ماه 1392) مرضیه افخم از انتصاب محمدحسن حبیبالله زاده به عنوان کاردار غیرمقیم ایران در لندن خبر داد و جی شارما نیز به عنوان کاردار غیرمقیم و ترددی انگلستان در تهران انتخاب شد.
بازگشت به روابط دیپلماتیک
اما بعد إز ظهر امروز ١٥ شهريور ماه حميد بعيدی نژاد سفير جديد كشورمان در انگلیس و نيكولاس هاپتون سفير جديد انگلیس در تهران بطور همزمان در وزارت أمور خارجه دو كشور حضور يافته و با تسليم رو نوشت استوار نامه خود با وزرای خارجه ملاقات كردند. يك مقام آگاه در وزارت امور خارجه كشورمان إعلام خبر فوق گفت : بيش از يكسال است كه سفارتخانه هاي جمهوری اسلامی ايران و انگلیس فعال بوده و كليه امور جاری توسط كاردارهای دو كشور هدايت می شده است. اكنون در پی محقق شدن شرايط برأي ارتقاء روابط دو كشور تصميم گرفتند كه سفراي خود در تهران و لندن را مستقر نمايند.
سوابق حمید بعیدی نژاد
حمید بعیدینژاد نیز امروز به عنوان سفیر ایران در لندن انتخاب شد. وی مدیر کل حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه ، مدیر کل اداره امور خلع سلاح و رئیس تیم کارشناسی مذاکرات هستهای بود. بعیدی نژاد از اعضای تیم مذاکرهکنندگان هستهای و همچنین رئیس تیم ایرانی در مذاکرات کارشناسی است.بعیدینژاد قبلاً نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و رایزن سفارت دائمی ایران در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک نیز بودهاست. وی هم اکنون سفیر ایران در انگلیس است.
سوابق نیکلاس هاپتون
نیکلاس هاپتون که به عنوان سفیر انگلیس در ایران از امروز فعالیت خود را در سفارت انگلستان آغاز میکند، پیش از این نیز به عنوان کاردار سفارت بریتانیا در تهران مشغول به کار بود. وی قبل از حضور در تهران به عنوان سفیر کشورش در قطر در سالهای 2013 تا 2015 خدمت کرده است. سوابق هاپتون نشان میدهد او از جمله دیپلماتهای سابقهدار وزارت امور خارجه انگلیس به شمار میآید و مأموریتهای دشوار دیپلماتیک عموما به او واگذار شده است. وی در سال 1989 به استخدام وزارت امور خارجه انگلیس در آمده است و از آن سال تا سال 2013 به عنوان دیپلمات و سفیر لندن در صنعا (یمن)، پاریس (فرانسه)، رم (ایتالیا) و رباط (مراکش) خدمت کرده است. وی همچنین درباره مسائل امنیتی در «دفتر کابینه» دولت انگلیس فعالیت داشته است.
انتهای پیام/
باز شدن سفارت انگلیس در ایران خیانت بزرگی به ملت ، اسلام و ایران بود...