یک فوق تخصص غدد و متابولیسم دلایل و چگونگی برخورد با افت قند خون را تشریح کرد.

چرا به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حسن گنجی‌زاده زواره اظهار کرد: هیپوگلیسمی (قند خون پایین) در شرایطی ایجاد می‌شود که قند خون افراد به کمتر از ۷۰ برسد، البته واکنش افراد مختلف به افت قند خون متفاوت بوده و این بسیار مهم است که بیمار بتواند علائم و نشانه‌هایی که مخصوص به خود است را شناسایی کند.
 
وی ادامه داد: بهترین راه برای تشخیص هیپوگلیسمی، اندازه‌گیری قند خون است و چنانچه فردی علائمی مشکوک به هیپوگلیسمی دارد و به دلایلی نمی‌تواند قند خون را اندازه بگیرد، با فرض بر اینکه دچار افت قند خون شده، درمان می‌شود.
 
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تأکید بر اینکه هیپوگلیسمی شدید می‌تواند باعث ایجاد تصادف رانندگی، صدمه، کما و حتی مرگ شود، افزود: لرزش، عصبانیت یا اضطراب، تعریق، تحریک‌پذیری، زودرنجی یا بی‌حوصلگی، احساس گیجی، هذیان‌گویی، افزایش تعداد ضربان قلب، احساس سبکی سر یا سرگیجه، گرسنگی و تهوع، احساس خواب‌آلودگی، اختلال بینایی، سوزش یا بی‌حسی در لب‌ها یا زبان، سردرد، ضعف یا خستگی، خشم، لجاجت و غمگینی، کابوس‌های شبانه، تشنج و بیهوش شدن از جمله علائم و نشانه‌های هیپوگلیسمی است.
 
گنجی‌زاده بیان کرد: در چنین شرایطی مصرف ۱۵ تا ۲۰ گرم گلوکز یا کربوهیدرات ساده که به سرعت جذب شده و باعث افزایش قند خون می‌شود، ضروری است.
 
وی با اشاره به اینکه اندازه‌گیری مجدد قند خون پس از ۱۵ دقیقه از مصرف کربوهیدارت صورت گیرد و چنانچه قندخون همچنان پایین (کمتر از ۷۰) باشد، مصرف کربوهیدرات را با همان میزان مجددا تکرار کنید، تصریح کرد: فاصله وعده غذایی اصلی یا میان وعده بیش از یک تا دو ساعت باشد و هنگامی‌که قند خون به میزان طبیعی (بالاتر از ۷۰) رسید، پس از درمان هیپوگلیسمی بیمار باید میان وعده کوچکی مصرف کند.
 
این فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: چهار حبه قند در یک لیوان آب، یک قاشق سوپ‌خوری شکر یا عسل در یک لیوان آب، نصف لیوان آب میوه یا نوشابه غیررژیمی، دو قاشق سوپ‌خوری کشمش، یک لیوان شیر کم‌چرب و... هر کدام دارای ۱۵ گرم کربوهیدرات هستند.
 
گنجی‌زاده خاطرنشان کرد: حداقل ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا مواد قندی مصرف شده اثر خود را بگذارد و باعث افزایش قند خون شود. بنابراین هنگام افت قند خون از مصرف پشت سر هم مواد قندی خودداری شود؛ زیرا منجر به افزایش بیش از حد قند خون می‌شود.
 
این فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: بیمار در هنگام بروز افت قند خون از خوردن شکلات یا مواد غذایی حاوی چربی (پنیر) خودداری کند؛ چراکه این مواد غذایی قند خون را به سرعت درمان نمی‌کنند و در طی این مدت تمایل به خوردن مواد غذایی بیشتر شده و به دنبال آن قند خون به میزان بسیار زیادی بالا می‌رود.
 
وی بیان کرد: بیمار مبتلا به دیابت و خانواده او باید همیشه منابعی از قند با جذب سریع به همراه داشته باشند تا در صورت مواجه شدن با شرایط کاهش قند خون بتوانند به سرعت به آن دسترسی پیدا کنند.
 
منبع:ایسنا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار