معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به آمار مبتلایان ایدز در کشور گفت: ۷۰ هزار نفر نه خودشان می‌دانند و نه ما به عنوان متولی سلامت می‌دانیم که آنها مبتلا به ایدز هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به آمار مبتلایان ایدز در کشور گفت:تعداد مبتلایان به ایدز که غربالگری‌ شدند۳۰۰۰۰ نفر است البته آمارغیررسمی ۱۰۰۰۰۰ نفر است و به عبارتی ۷۰ هزارنفرنه خودشان می دانند و نه ما به عنوان متولی سلامت می دانیم که آنها مبتلا به ایدز هستند.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم از ظرفیت مردم، مشارکت اجتماعی در تمامی اجزا، رسانه ها، جامعه هنری و ... در راستای مبارزه با اعتیاد و کاهش آسیب استفاده کنیم، نمی‌توانیم به اهداف خود در این حوزه دست یابیم وهمچنان شاهد رشد اعتیاد در میان زنان و تولد دوباره نوزادان معتاد خواهیم بود. لذا هنرمندان، خبرنگاران، مدیران و تمامی فعالان در کشور باید برای رسیدن به این اهداف با یکدیگر مشارکت کنند.
 
قائم مقام وزیر بهداشت ضمن بیان آنکه تعداد افرادی که نشانه هایی از اختلالات روانی در آنها وجود دارد، قابل توجه است، گفت: ۲۳.۶ درصد از جمعیت به عبارت دیگر از هر ۴ نفر یک نفر در کشور دارای نشانه هایی از اختلالات روانی از جمله افسردگی، اعتیاد، بیماری روانی مزمن و ... هستند.
 
سیدمحمدهادی ایازی گفت: واقعیتی که امروز در کشور وجود دارد، آن است که باید بپذیریم هم مخدر داریم و هم معتاد و متاسفانه گروه‌های جدیدی به جمع مبتلایان افزوده می‌شوند که نمی‌توان این مساله را کتمان کرد.
 
وی ادامه داد:روزی در جامعه ایرانی سیگار کشیدن برای زنان قبح داشت، اما امروز نه تنها سیگار بلکه قلیان کشیدن در میان زنان نیز بسیار متداول و عادی شده است که این مسایل همگی مقدمات ورود به آسیب‌های متعدد دیگر همچون اعتیاد است.
 
معاون اجتماعی وزیر بهداشت ادامه داد: بسیاری از محافل و مراسم‌های شب‌نشینی مقدمه ورود به این آسیب‌ها هستند که در حال حاضر در جامعه آنها را مشاهده می‌کنیم.
 
ایازی در ادامه ضمن اشاره به آنکه قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با رعایت ملاحظات از ارائه آمار تعداد زنان معتاد در کشور خودداری کرد، گفت: یکی از دغدغه‌های جدی ما این است که چرا باید تعداد قابل توجهی زن معتاد باردار در کشور داشته باشیم که هنگام زایمان، نوزاد معتاد به دنیا می‌آورند.
 
وی افزود: این مساله نظام سلامت را دچار مشکل دوچندان می‌کند، زیرا علاوه بر ارائه خدمات به منظور ترک مادر، باید نوزاد را نیز وارد چرخه درمان کنیم. این درحالی است که اگر نوزاد را ترک دهیم باید آن را به چه کسی تحویل داد؟ به مادری که اعتیاد داشته و با شیردهی به کودک موجب درگیری مجدد وی با اعتیاد می‌شود؟ و حتی اگر مادر را نیز ترک دهیم و اقدامات پیشگیرانه را لحاظ کنیم این سوال پیش می‌آید که این کودک می‌خواهد در چه شرایطی بزرگ شود؟
 
معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر آنکه معتاد بیمار است، گفت: البته قبول داریم برخی از معتادان علاوه بر بیماری مجرم هم هستند، زیرا معتاد متجاهر و یا معتادی که در سطح خیابان اقدام به خرده‌فروشی می‌کند، حتما مجرم است.
 
ایازی تاکید کرد: اصل مشارکت برای ما اهمیت زیادی دارد و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز همواره از نخستین جلسات این ستاد درصدد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر بودند که این همان مشارکت برای نجات مبتلایان و پیشگیری از اعتیاد است.
 
وی افزود: هنرمندان، ورزشکاران و اصحاب رسانه و همچنین مدیران با مشارکت و همراهی یکدیگر می‌توانند در این زمینه بسیار موثر عمل کنند.
 
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، همچنین ضمن تاکید بر برون سپاری خدمات اظهار کرد: باید بپذیریم که از ما بهتر خود مردم هستند که می‌توانند این اقدامات را انجام دهند. به همین دلیل با توجه به آنکه در حال حاضر اقدامات بسیار ارزشمندی به وسیله مردم و بخش خصوصی در کشور در حال انجام است، باید برون‌سپاری را در دستور کار قرار دهیم. باید بپذیریم گروه‌های داوطلبی در سطح جامعه وجود دارند که دغدغه آنها سلامت مردم است.
 
وی ادامه داد: باید کمک کنیم نجات اجتماعی در کشور ایجاد شود و همچنین شرایط مشارت اجتماعی را در کشور افزایش دهیم تا سازمان های مردم نهاد متعددی که در این حوزه در کشور فعال هستند، با یکدیگر همکاری کرده تا شاهد کاهش حداقلی آسیب باشیم. باید فرهنگ‌سازی کنیم و جامعه هنری در این زمینه باید ما را همراهی کند.

منبع:تابناک
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۵ ۱۷ شهريور ۱۳۹۵
خودشون نمیدونن شما از کجا میدونین؟