به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛سید جمال سجادیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اظهار داشت: زیتون از جمله محصولات زراعی است که با وضعیت آب و هوایی و خاک استان سازگاری دارد اما با این وجود گرمای زودرس موجب کاهش محصول زیتون در یزد شد.
سجادیپور افزود: تأثیرگذاری خشکسالی بر دیگر باغات هم محسوس بوده اما با توجه به اینکه زیتون تحمل بیشتری دارد، در سالجاری فقط گرمای زودرس باعث ریزش گلهای زیتون شده و کاهش محصول از گرمای زودرس، بیشتراز سرما و خشکسالی بودهاست.
وی با اشاره به اهمیت کنترل دما بر محصول زیتون و نهالهای آن گفت: در زمان گلدهی زیتون، درجه حرارت نباید بیشتر از 30 درجه شود چرا که زیتون درختی مدیترانهای است و اگر درجه حرارت بالا برود، گلهای زیتون ریزش کرده و عملکرد این درخت پایین میآید.
سجادی پور سطح زیرکشت فعلی زیتون استان یزد را دو هزار و 825 هکتار بیان کرد و افزود: هزار و 134 هکتار از این سطح نهال و هزار و 691 هکتار آن بارور می باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد عنوان کرد: سه شهرستان یزد، اردکان و تفت با بیشترین مقدار تولید زیتون رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص دادند که میزان برداشت هر یک از سه شهر به ترتیب 620 تن، اردکان 210 تن و تفت 160 تن بوده است.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد زیتون استان به مصرف داخلی و مابقی به استانهای دیگر صادر میشود، گفت: بخشی از زیتون یزد به رودبار رفته و پس از فرآوری دوباره به یزد باز میگردد و بخش دیگری هم در مراکز داخلی استان، به صورت کنسروی و روغن فرآوری میشود.
سید جمال سجادیپور عمده مشکل پیشروی تولیدکنندگان این محصول در استان را کمبود واحدهای فرآوری برشمرد و اظهار کرد: با افتتاح واحد فرآوری جدید با ظرفیت دو هزار و 500 تن این مشکل نیز حل خواهد شد.