این روزها کلیدپارتی یا سوئیچ‌پارتی یا استخرپارتی یا رنگ‌پارتی طرفدار دارد؛ مهمانی‌های شومی که آب پاکی را روی دست آنهایی که ادعای حفظ فرهنگ و گسترش سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی دارند، می‌ریزد.

از طلاق پارتی تا کلید ، سوئیچ و رنگ پارتی!
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمانی طلاق، قدیمی شد گودبای‌پارتی، خاطره. این روزها کلیدپارتی یا سوئیچ‌پارتی یا استخرپارتی یا رنگ‌پارتی طرفدار دارد؛ مهمانی‌های شومی که آب پاکی را روی دست آنهایی که ادعای حفظ فرهنگ و گسترش سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی دارند، می‌ریزد؛ مهمانی‌هایی که به گفته کارشناسان، تیر خلاص را به فرهنگ و سنت‌های جامعه می‌زند.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد قرارهای این نوع مهمانی‌ها به صورت آنلاین گذاشته می‌شود، نشانی محل مهمانی نیز در آخرین ساعات از طریق شبکه‌های اجتماعی با مهمانان به اشتراک گذاشته می‌شود.

باغ‌های حاشیه کلانشهرها محل خوبی است برای این مهمانی‌های پرسر و صدا. برای ورود به محل برگزاری نیز معمولا نکاتی را در نظر می‌گیرند، مثلا مهمان که جلوی در رسید، یک یا دو بوق کوتاه می‌زند.

بساط نوشیدنی‌های غیرمجاز پای ثابت این مهمانی است؛ مهمانی‌هایی که دعوت‌شدگانشان هیچ ابایی ندارند که در پایان مهمانی به جای همسر خود با همسر شخصی دیگر مهمانی را ترک کنند.

خواب نخبگان

گسترش چنین مهمانی‌های شومی که در آنها عرف اجتماعی، مسائل شرعی بویژه حریم زنان و مردان شکسته می‌شود، اتفاقی است که برخی کارشناسان قبلا نسبت به آن هشدار داده بودند، زمانی که جشن طلاق کم‌کم داشت رواج پیدا می‌کرد، اما برای مقابله با آن هیچ برنامه فرهنگی مناسبی اجرایی نشد.

عباس گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، کم‌کاری نخبگان و مسئولان را دلیل گسترش چنین مسائلی می‌داند. او با انتقاد از نخبگان و دستگاه‌های مسئول تاکید می‌کند: نهادهای مسئول آن‌طور که باید به وظیفه‌شان عمل نکرده‌اند.

آن‌طور که او می‌گوید اگر در کشورمان دستگاه‌های مسئول برای گسترش و برجسته کردن ارزش‌های ایرانی ـ اسلامی تلاش کنند، فرهنگ غرب نمی‌تواند به آسانی بین جوانان جا باز کند.

گودرزی معتقد است شیوع چنین مهمانی‌هایی در بین جوانان را نمی‌توان ساده تصور کرد، زیرا غرب از این طریق می‌خواهد رسیدن به منافعش را آسان‌تر کند.

او می‌گوید آنچه آموزه‌های دینی برای ما مشخص کرده، مانعی بزرگ است برای غرب، اما آنها برای سست کردن این مانع جوانان را هدف می‌گیرند آن هم با مجالس پرزرق و برقی که رنگ‌پارتی یکی از آنهاست.

گودرزی می‌افزاید: هدف این تهاجم فرهنگی چیزی نیست جز متوقف کردن جوانان؛ زیرا اگر جوانان ما غرق در این مهمانی‌ها شوند دیگر جوانانی مانند شهید همت یا چمران را نخواهیم داشت، چراکه چنین فضایی اجازه نمی‌دهد ارزش‌های انسانی شکوفا شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نسبت به این مساله نیز هشدار می‌دهد: تا مدتی قبل فقط جوانان متمول دنبال چنین مراسمی بودند، اما اکنون کم نیستند جوانانی از دهک‌های متوسط و ضعیف جامعه که به برگزاری این مهمانی‌ها اصرار دارند.

علیه فرهنگ بومی

استخرپارتی، رنگ‌پارتی یا سوئیچ‌پارتی مدت‌هاست که دیگر مختص پایتخت نیست، این روزها جوانان شهرهای کوچک‌تر نیز از چنین مهمانی‌هایی دم می‌زنند؛ به همین خاطر برخی کارشناسان بر لزوم برخورد مناسب با چنین روندی تاکید می‌کنند؛ زیرا با گسترش چنین باورهایی دیگر نمی‌توان نشانی از فرهنگ ایرانی و اسلامی پیدا کرد.

سعید محمدی‌صادق، جامعه‌شناس در این‌باره می‌گوید: چنین مهمانی‌هایی در بین اقشار متوسط نیز مرسوم شده، اما در بیشتر مواقع این مراسم از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک سرایت پیدا می‌کند و سبب می‌شود سنت‌های بومی یا ارزش‌های جامعه از بین برود.

او چنین مهمانی‌هایی را فرهنگی ساختگی می‌داند که برای از بین بردن اصالت جامعه گسترش پیدا می‌کند؛ زیرا نتیجه‌ای بجز از بین بردن سنت‌ها یا اعتماد افراد نسبت به یکدیگر ندارد. محمدی‌صادق تاکید می‌کند: بر اثر این مهمانی‌ها اعتقادات سست می‌شود، در چنین فضایی دیگر نمی‌توان به ارزش‌هایی مانند خانواده نیز فکر کرد.

آن‌طور که او می‌گوید بی‌مسئولیتی نسل جوان نیز یکی از آثار مخرب چنین فرهنگ‌هایی است، زیرا در نهایت شخص هویتش را از دست داده و برای والدین خود نیز حرمتی قائل نمی‌شود.

لزوم اعتماد به جوانان

بی‌اعتمادی کمترین آسیب گسترش مهمانی‌های نامناسب در بین جوانان است چراکه سبب می‌شود در جامعه آن‌طور که باید به جوانان بها داده نشود و از توانایی‌های آنها بهره‌مند نشد. به همین خاطر برخی کارشناسان تاکید می‌کنند در چنین مواقعی باید برای به دست آوردن اطلاعات درست تلاش کرد و زمینه را برای دور شدن جوانان از اجتماع فراهم نکرد.

محسن طلایی‌ماهانی، مدیرکل طرح‌های ملی جوانان وزارت ورزش و جوانان معتقد است در نگاهی کلی به این مساله باید چند نکته را مدنظر داشت؛ برای نمونه دخالت کلی متولیان حکومت در چنین مسائلی نتایج مثبتی در پی ندارد، به همین خاطر باید اجازه داد مسائل فرهنگی و اجتماعی روند معقول خود را پشت سر بگذارد، چراکه فضاسازی ممکن است مانع طی روند‌های طبیعی این اتفاقات شود. او تاکید دارد برای مقابله با چنین مسائلی نباید به شکلی رفتار کرد که به بی‌اعتمادی نسبت به جوانان دامن زده شود؛ چراکه بی‌اعتمادی نسبت به جوانان هزینه زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.

آن‌طورکه او می‌گوید برای مقابله با چنین مسائلی باید ابتدا اطلاعات دقیقی گردآوری کرد، زیرا بانک اطلاعاتی مناسبی از شرایط جامعه یا دنیای فضایی اکنون در دست نیست تا آنجا که آماری که درخصوص طلاق یا دیگر آسیب‌های اجتماعی مطرح می‌شود نیز دقیق نیست. افزون بر این کارشناسان تاکید می‌کنند یکی از علل اصلی آسیب‌پذیر شدن جوانان بی‌توجهی به مسائل پیشگیرانه است، چراکه در کشورمان پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فراموش شده به همین دلیل برای حل مسائل هزینه بیشتری به کشور تحمیل می‌شود.

با توجه به نظر کارشناسان برای مقابله با چنین فرهنگ‌هایی که در قالب مهمانی‌های پرزرق و برق در بین جوانان جا باز می‌کند، باید سنت‌های اصیل خود را زنده کرد، برای نمونه به جشن‌های باستانی توجه بیشتری کرد و به بهانه‌های مختلف جشن‌های شادی برپا کرد تا جوانان هیجان‌های خود را در فضا و محیطی مناسب تخلیه کنند، چراکه نیاز جوانان به شادی بدرستی مورد توجه قرار نگرفته به همین دلیل آنها از هر فرصتی برای برآورده کردن این نیاز خود بهره می‌برند؛ حتی مهمانی‌های نامناسب زیرزمینی.

منبع: جام جم آنلاین

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار