به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ کارشناس ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: سبوس، پوسته خارجی دانه ها و حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ب و فیبر است؛ گیاهک یا رویان در هنگام گرده افشانی می تواند رشد کرده و گیاه کاملی را برویاند، این قسمت از دانه دارای ویتامین ها، پروتئین، مواد معدنی و چربی های سالم است؛ اندوسپرم، یک ذخیره غذایی است که انرژی مورد نیاز برای گیاه جوان را فراهم می کند.
فاطمه صادقی با اشاره به این که تمام غلاتی که از زمین می رویند، در ابتدا به شکل غله کامل هستند و بشر در چرخه تهیه غذا، آنها را ناکامل می کند، اضافه کرد: در صنعت تهیه غذا، دانه های کامل فرآوری و تصفیه می شوند که در این فرآیند، بخش سبوس و رویان حذف می شود و اندوسپرم سفید باقی می ماند.
او ادامه داد: در این فرآیند ارزش غذایی غلات کاهش یافته و 25درصد از محتوای پروتئین ابتدایی و 17درصد از مواد مغذی ضروری آنها از بین می رود.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: غلات کامل در مقایسه با غلات تصفیه شده(نان سفید، برنج سفید و آرد سفید) دارای میزان بیشتری پروتئین، فیبر، ویتامین ها(ویتامین ب6، ب 1، فولات و ویتامین ای)، مواد معدنی(آهن و منیزیم) و آنتی اکسیدان ها هستند؛ مشاهده شده است که مصرف غلات کامل در بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت، چاقی و بیماری های التهابی اثرات سودمندی دارد.
صادقی یادآور شد: انواع رایج غلات کامل شامل برنج قهوه ای، گندم کامل، جوی دوسر، چاودار، بلغور گندم و ذرت بو داده است.
انتهای پیام/ن