به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران از
کرمانشاه ؛ رضا موزونی در این یادداشت می گوید :برخی آش ها وغذاهای محلی در میان اقوام فقط در مناسبتهای خاص پخته می شوند و گاه به باورهای دیرین اقوام برمی گردند بعضی از این غذاها بخاطر دور شدن خانواده و کودکان از خطر و بعضی نیزمخصوص تولد نوزادان است و بعضی نیز در هنگام سفر وکوچ ایل مصرف می شوند.
نمونه ای از این آش و غذاها :
دانه کولانه ی شای ماران :این غذا آشی ویژه است و نذر شاه ماران می شود در باورهای اسطوره ای کردها شاه ماران بر همه موجودات زیان رسان مانند مار وعقرب و .. .حکومت دارد و تمام این جانواران گزنده از شاه ماران حرف شنوی دارند و در موقع احتمال حضور جانوران وخزندگان گزنده و در فصلهای خاص این آش پخته می شود .
ترکیبات آن شامل گندم ،عدس ،برنج ،کشک ، روغن محلی، پیاز ،نخود،می باشد این آش در بین همسایگان پخش می شود .
دیان ریوکانه (دگان ریوکانه): این آش ویژه ی کودکانیست که تازه دندان در می آورند و باور براین است که این آش درد وتب رویش دندان در کودکان را تسهیل می کند.
سه ر چلگانه : این آش را در چهلمین روز تولد نوزادان می پزند ودربین همسایه ها پخش می شود و ماده ی اصلی آن گندم و نخود است همسایگان باید حتما وسیله ای بجای آش در کاسه ی بگذارند .
چنگال : این غذا بخاطر راحتی تهیه آن در سفر وکوچ پخته می شود ترکیبات آن نان و روغن محلی است که معمولا با دست وبدون قاشق مصرف می شود.
ایل کلهر بزرگترین ایل کرمانشاه و دومین ایل بزرگ ایران با مردمانی کردتبار است.
انتهای پیام/پ