سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می گوید : از آنجا که هنوز متن قانون منتشر نشده و تعداد سوالات در خصوص این قانون و اصلاحات انجام شده فراوان می باشد، در صورت لزوم در فرصت مناسب همه آن ها منتشر خواهد شد.
وی در مورد تغییرات در نظام انتخاباتی می افزاید نظام انتخاباتی همان نظام سابق، یعنی نظام رأی واحد غیر قابل انتقال است و تغییری نیافته است.
سرور دانش با اشاره به بررسی دیدگاه های مختلف در مورد حوزه های انتخاباتی افزود : طرح های مختلف مورد بحث قرار گرفت که یکی از آن ها نظام تک کرسی بود. اما سرانجام پس از بحث ها و مذاکرات طولانی تخنیکی و حقوقی که چند هفته را در بر گرفت و با توجه به این که تصمیم گیری در این مورد، نیاز به فرصت کافی و بیشتر دارد و مشوره ها و گفتگوهای بیشتری را ایجاب می کند، تصمیم بر این شد که در این مورد در متن قانون، صلاحیت کامل به کمیسیون مستقل انتخابات داده شود.
معاون رییس جمهور اضافه کرد : کمیسیون مستقل انتخابات مطابق با ماده ۸۳ قانون اساسی و بر اساس سه معیار رعایت تناسب نفوس،تأمین نمایندگی عمومی و تأمین نمایندگی عادلانه حوزه های انتخاباتی را تعیین می نماید.
در این خبرنامه آمده است : کمیسیون مستقل انتخابات، مکلف است بعد از ایجاد، در خلال (۳) ماه در مورد طرز تطبیق بهتر این معیارها در حوزه های انتخاباتی، در مشوره با اهل خبره و ادارات ذیربط، مطالعات تخنیکی را با نظرداشت تجارب گذشته و شرایط و اوضاع موجود کشور، تکمیل کرده و گزارش آن را به کابینه ارائه نماید.کابینه جمهوری اسلامی افغانستان این گزارش را بررسی و تصمیم اتخاذ می نماید و سپس کمیسیون مستقل انتخابات طبق تصمیم کابینه، اجراآت لازم را به عمل خواهد آورد.
بر اساس این اطلاعیه گفتنی است که به اداره امور و دار الانشای شورای وزیران و وزارت عدلیه وظیفه سپرده شده است که متن قانون را هر چه زودتر نشر نموده و در دسترس همگان قرار دهد.
انتهای پیام/