فرد وسواسی دچار افکار ناخواسته و آزاردهنده‌ای می‌شود و کم‌کم اطرافیان را از خود دور می‌کند.

سارا حسینی روان‌شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تأثیر وسواسی بودن بر اعضای خانواده، گفت: افراد وسواسی گرفتار افکار و تصوراتی مکرر، مداوم و ناخواسته هستند. مثلا دست‌های خود را در یک زمان چندین بار می‌شویند. تکرار این اعمال در نهایت سبب افزایش اضطراب و نگرانی می‌شود. فرد شخصیت قبلی خود را تخریب می‌کند و اطرافیان و اعضای خانواده به چشم فرد مریض به او نگاه می‌کنند.
 
وی با اشاره به جایگاه خانواده در رشد شخصیت وسواسی اذعان کرد: به علت تربیت تک بعدی و انعطاف ناپذیری، تحقیر فرزندان، نادیده گرفتن توانایی‌ها، بی‌ارزش دانستن نیازهای فرزند و الگو برداری از رفتار پدر و مادرها جایگاهی مشخص و مطمئن برای رشد و شخصیت وسواسی پدید می‌آورد. بنابراین برای بهبود حال این بیماران ابتدا باید به درمان والدین توجه کنیم.
 
حسینی با بیان راه‌های درمان بیماری وسواس، گفت: برای درمان وسواس، می‌توان از روان درمانی و رفتارشناختی کمک گرفت. در این روش، فرد به تدریج با عامل ترس رو به رو می‌شود و این تکرار به مرور از اضطراب فرد می‌کاهد. مثلا اگر فردی بر شستشو اصرار دارد، شی آلوده را تصور می‌کند و آن را لمس می‌کند و پس از آن دست‌های خود را نمی‌شوید و تکرار این کار به تدریج اضطراب بیمار را کاهش می‌دهد. همچنین ارتباط دائم با درمانگر از عوامل موفقیت فرد درمان شونده است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی الماسی
۰۰:۱۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
همسرم خیلی وسواس اب ۲۴ساعته خودم خسته شدم تویه ماه میرم خونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۳ مهر ۱۳۹۵
همسرم بسیار وسواسی است و این موضوع بسیار آزار دهنده است به نظر من وسواس از سرطان هم بدتر است از وسواس خسته شده ام برایم دعا کنید
آخرین اخبار