رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: استان گیلان با 11درصد جمعیت سالمند، پیرترین و سیستان و بلوچستان با 4/9 درصد جوان ترین استان های کشور هستند.
به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری که امروز ( یکشنبه) برگزار شد، با گرامی داشت مقام سالمندان و روز جهانی سالمندان، اظهار داشت: سالمندان در رده های مختلف شغلی مشغول به فعالیت و انجام وظیفه بودند و امروز این افراد در جامعه حقی دارند که دولتمردان باید به آن بپردازند.
وی با بیان اینکه تا سال 1430 با افزایش 15 درصدی جمعیت سالمند روبه رو می شویم، افزود: طبق آمار در سال 1335، سه درصد جمعت کشور را سالمندان تشکیل می دادند که در سال 1390به 8/2 درصد رسید و پیش بینی می شود در سال 1404، 10درصد و در سال 1430 جمعیت سالمند کشور به 21تا 25 درصد برسد.
رئیس سازمان بهزستی کشور با اشاره به اینکه بیش از 1/5 درصد طول زندگی در دوره سالمندی می گذرد، بیان داشت: سالمندان امروز کشور با سالمندان گذشته دارای تفاوت هستند و اگر کشور می خواهد به توسعه پایدار دست پیدا کند، باید از فرصت سالمندی استفاده کند، زیرا سالمندان دارای تجربه های و ویژگی های مثبتی هستند و امکان اشتغال آنها در مراکز خیریه وجود دارد.
محسنی بندپی تاکید کرد: نباید گفت اگر سن شخصی بالای 60 شد یک تهدید برای جامعه محسوب می شود، بلکه نشان دهند ارتقاء رفاه اجتماعی و سطح بهداشت است.
وی افزود: تنها ویژگی منفی دوره سالمندی بحث تنهایی این قشر از جامعه است که افراد مستعد پذیرش بیماری های روحی و روانی و جسمی می شوند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی حمایت از سالمندان و برنامه ریزی برای این قشر از جامعه محسوب می شود و توانستیم در سال 95 اعتبارات لازم برای اجرای طرح هایی از جمله طرح پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب سالمندان را در چند استان مانند ایلام و سیستان و بلوچستان به صورت پایلوت اجرایی کنیم.
محسنی بند پی تصریح کرد: همچنین با همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری طرح سبک زندگی سالم را برای 45 هزار زن در 10استان در حال اجرا است و در 12 استان طرح حمایتی بنیاد فرزانگان اجرا شده است.
وی افزود: ترویج باشگاه سالمندان از استراتژی های دیگر سازمان بهزیستی است و در نظر داریم کارهایی که برای سالمندان اجرا می شود جنبه علمی داشته باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان داشت: در گذشته با پدیده کودک رها شده در خیابان مواجه بودیم و امروز با سالمند رها شده اما هنوز فرهنگ کلی تکریم سالمندان در بین خانواده ها وجود دارد، زیرا با وجود اینکه ظرفیت مراکز روزانه ما تکمیل است اما هنوز مراکز شبانه روزی ما دارای ظرفیت خالی هستند.
محسنی بند پی گفت: میانگین امید زندگی در کشور به 75سال رسیده است، اما امید به زندگی در کشور های چین و ژاپن بسیار بالاتر است.
وی در رابطه با پیرترین و جوان ترین استان های کشور بیان داشت: استان گیلان با 11درصد جمعیت سالمند پیر ترین و استان سیستان و بلوچستان با 4/9درصد سالمند جوان ترین استان کشور محسوب می شوند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: به طور میانگین حدود600هزار تومان یارانه به هر سالمند در مراکز شبانه روزی و 300 هزار تومان به سالمندان مراکز روزانه پرداخت می شود.
وی افزود: حدود 6میلیون سالمند بالای 60سال در کشور وجود دارد که با همکاری وزارت کار بیشتر بازنشستگان کشور و تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ و تمام آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماهی هستند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در نظر داریم از مانده مجوز های برنامه پنجم توسعه به جای نیرو های خروجی سازمان از سالمندان استفاده کنیم.
*«نه علیه تبعیض سنی» شعار روز جهانی سالمنداندر ادامه فرید براتی سده رئیس شورای عالی سالمندی با اشاره به شعار امسال روز جهانی سالمندان اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی سالمندان نه علیه هر گونه تبعیض سنی نامگذاری شده است و امسال یک هفته را به تکریم سالمندان در نظر گرفته ایم که برای هر روز آن یک شعار ویژه در نظر گرفته ایم.
وی افزود: برای روز دوشنبه اولین روز از هفته تکریم سالمندان شعار سالمند مستقل و فعال و با نشاط ، روز سه شنبه شعار خانواده و بازنشستگان، روز چهارشنبه سالمندان و سبک زندگی سالم، پنج شنبه سالمندان حقوق شهروندی و قانون، جمعه سالمندان و ارزش های فرهنگی و شنبه نه علیه هر گونه تبعیض سنی در نظر گرفته شده است.
رئیس شورای عالی سالمندی گفت: امروز بحث سالمندی مد نظر سیاستمداران قرار گرفته است و توانستیم امسال هم از سازمان تامین اجتماعی و هم وزارت کار بودجه ای برای اختصاص به سالمندان دریافت کنیم.
براتی سده بیان داشت: سازمان تامین اجتماعی امسال توانست حدود1 میلیارد و 700میلیون و وزارت کار 3 میلیارد و 550میلیون بودجه جداگانه برای سالمندان دریافت کند که در چند استان طرح ها به صورت پایلوت اجرا شد، به عنوان مثال در 2استان آذربایجان غربی و اصفهان هزینه های روزمره سالمندان که قادر به تامین آنها نیستند پرداخت می شود و در استان مازندران هزینه ایاب و ذهاب سالمندان پرداخت می شود.
وی افزود: 100هزار نفر از افراد بالای 60 سال درمراکز روزانه و شبانه بهزیستی نگهداری می شوند و یارانه ای برای آموزش افراد برای نگهداری سالمندان در خانواده در نظر گرفته ایم که افراد آموزش دیده با مراجعه به منازل به سالمندان خدمات ارائه می دهند و اگر خانواده ای بخواهد خودش از سالمند استفاده کند یارانه به آنها پرداخت می شود.
انتهای پیام/
نباید اجازه بدهید که جوانان خوش فکر گیلانی کم رنگ شوند
ایا فکر کرده اید که جوان است که می تواند کشور را بسازد