به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهید جوانمرد، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالکریم هاشمی نژاد، پنجم مردادماه سال ۱۳۱۱، در بهشهر و در خانواده ای متدین و زحمتکش متولد شد.
او از کودکی طعم تلخ فقر و حرمان را چشید و فاصله طبقاتی فاحشی را که رژیم سلطنتی بر جامعه ایران تحمیل کرده بود، درک کرد.
وضع معیشتی خانواده شهید هاشمی نژاد باعث شده بود تا به ناچار، همزمان با تحصیل، کار کند؛ 14 ساله بود که شوق فرا گرفتن علوم دینی و تشویق پدر، او را به مدرسه عالم پرور آیت ا... کوهستانی در روستای کوهستان، واقع در 6 کیلومتری بهشهر، کشاند؛ شوقی که سبب شد وی مدارج تحصیلی را به سرعت طی کند و در مدت زمان کمی به سطوح عالی حوزه برسد.
شهید هاشمی نژاد به تشویق آیت ا... کوهستانی به قم رفت و در آنجا از محضر شیخ علی فریدالاسلام بهره برد و سطوح عالی حوزه را نزد استادانی چون آیت ا... العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) فرا گرفت و با کوله باری از دانش، برای کسب فیض معنوی در سال 1340 راهی مشهد شد. او در مشهد از محضر حضرت آیت ا... میلانی و آیت ا... حاج هاشم قزوینی کسب فیض کرد. در جلسات درس حوزه مشهد بود که دو یار خراسانی خود، یعنی مقام معظم رهبری و آیت ا... واعظ طبسی را یافت و با آنها برای طی طریقی که بعدها صبغه انقلابی به خود گرفت، هم پیمان شد.
15 خرداد و سخنرانی مسجد فیلپس از واقعه 15 خرداد، شهید هاشمی نژاد در زمره فعالان و مبارزانی بود که رژیم پهلوی آن ها را زیر نظر داشت. شجاعت، صراحت لهجه و بیان شیوای آن بزرگوار، باعث شد تا ساواک او را به عنوان یکی از هدایت کنندگان جریان نهضت اسلامی در مشهد، تحت تعقیب قرار دهد. با وجود محدودیت های اعمال شده از سوی رژیم، شهید هاشمی نژاد در ایام پس از واقعه 15 خرداد سال 1342، با سخنرانی ها و نوشتارهای روشنگرانه خود به افشای ماهیت و عملکرد ضدمردمی رژیم پهلوی پرداخت. سخنرانی در مسجد فیل، یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین افشاگری های او، علیه رژیم پهلوی در مشهد بود. این سخنرانی معروف که در 22 مهرماه سال 1342 ایراد شد، باعث شد ساواک، شهید هاشمی نژاد را بازداشت و زندانی کند. او پس از رهایی از زندان با کمک دوستانش «کانون فرهنگی جوانان» و سپس «کانون بحث و انتقاد دینی» را در سال 1343 تاسیس کرد. این کانون از معدود مراکزی در مشهد بود که دانشجویان و تحصیل کردگان مذهبی را به خود جلب می کرد و فعالیت هایش نقش موثری در نهادینه کردن تعالیم اسلامی در ذهن قشر جوان جامعه داشت.
مثلث مدیریت انقلاب در مشهدشهید هاشمی نژاد در سال 1354 در پی سخنرانی های افشاگرانه اش در دهه فاطمیه، مجددا بازداشت و این بار به 2 سال زندان محکوم شد. پس از آزادی از زندان، مثلث معروف روحانیت مبارز مشهد، با حضور او، مقام معظم رهبری و آیت ا... واعظ طبسی شکل گرفت و مدیریت جریان انقلاب در مشهد توسط این سه روحانی مبارز، انتظام و قوام تازه ای یافت. فعالیت های شهید هاشمی نژاد، در این مقطع، به بازداشت دوباره او منجر شد. با این حال، پس از آزادی مجدد، مدیریت اتاق فرمان انقلاب در مشهد را به دست گرفت و با تلاش های مجدانه خود، راه را برای پیروزی انقلاب اسلامی در مشهد هموار کرد.
خاری در چشم دشمنانبا پیروزی انقلاب، شهید هاشمی نژاد به عنوان نماینده اول مازندران به مجلس خبرگان قانون اساسی راه یافت و پس از پیوستن به حزب جمهوری اسلامی، دفتر نمایندگی این حزب را در مشهد تاسیس کرد.
دفتر او در حزب جمهوری اسلامی، محلی برای آموزش های عقیدتی به جوانان بود. اصولاً بخش مهمی از حیات طیبه شهید جوانمرد را فعالیت های او در زمینه تنویر افکار عمومی و به ویژه روشن کردن اذهان جوانان از طریق سخنرانی و نگارش کتاب های متعدد تشکیل می داد. بیشتر آثار او از تنوع و طراوت ویژه ای برخوردار است.
شهید هاشمی نژاد ذوق ویژه ای در نحوه تدوین و ارائه مطالب داشت. رمان «مناظره دکتر و پیر» حاصل همین ذوق ادبی اوست که در آن، موضوع پاسخ به شبهات دینی و پرسش های نسل جوان، دستمایه نگارش این اثر پرمایه شده است.
شهید هاشمی نژاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان سفیر انقلاب به برخی کشورها سفر کرد و پیام انقلاب را به گوش ملت ها رساند. او اعتقاد زیادی به کار تشکیلاتی داشت و نظم را مایه پیشرفت انقلاب می دانست. شهید هاشمی نژاد استاد تحلیل تاریخ اسلام و تطبیق آن با شرایط روز بود و تسلطش در علوم دینی از او چهره ای ساخته بود که مورد پذیرش تمامی طیف های مذهبی در مشهد قرار داشت.شور و اشتیاق فراوان شهید هاشمی نژاد برای آموزش و تربیت جوانان چنان بود که حتی با حضور 3 نفر، کلاس برگزار می کرد و از کمی تعداد افراد و تبعاتی که برخی گمان آن را داشتند، نمی هراسید.
آموزه های او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، که در آن ها به نقد منافقین و بیان ماهیت جریان آنها می پرداخت، از یک سو و فعالیت گسترده او در مسیر استحکام اهداف عالی نهضت اسلامی مردم ایران از سوی دیگر، سبب شد تا منافقین که این اندیشمند مبارز را خاری در چشم خود میدیدند، در روز هفتم مهرماه سال 1360، پس از برگزاری کلاس در محل دفتر نمایندگی حزب جمهوری اسلامی در مشهد، به شهادت برسانند.
منبع: خراسان
انتهای پیام/