به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ایرج عبدالله پور در نشست خبری روز ناشنوایان و کم شنوایان با اشاره به شعار امسال روز جهانی ناشنوایان با عنوان « با استفاده از زبان اشاره، من هم با دیگران برابرم» با بیان اینکه کمشنوایی و ناشنوایی معلولیت پنهان است، ادامه داد: این نوع از معلولیت در ظاهر نقصی ندارد و جزء معلولیتهای مادرزادی شایع است؛ چنانچه از هزار موالید زنده 2 تا 4 نوزاد دچار افت شنوایی شدید و عمیق هستند؛ از اینرو سازمان بهزیستی غربالگری شنوایی را به سن نوزادی تقلیل داد تا با مداخله به موقع با آنها به مثابه کمتوانان ذهنی در جامعه برخورد نشود.
وی گفت: بهزیستی در راستای ارائه وسائل کمک شنیداری مورد نیاز افراد ناشنوا و کمشنوا و تسهیل روند تحصیل این قشر تا سطوح عالیه و اشتغال آنان اقدامات موثری انجام داده است.
افزود: 50 درصدی ابتلا به اختلالات شنوایی ژنتیکی است که بهزیستی با شناخت و مداخله بهنگام از عمق این معلولیت میکاهد و درصدد فراهم کردن بستر توانمندسازی این عزیزان است تا در عرصههای فرهنگی، هنری، اشتغال و ... فعال باشند این در حالی است که بهزیستی در تدوین قانون برنامه ششم توسعه اجباری کردن مشاوره ژنتیک را پیشنهاد داده است.
عبدالله پور گفت: از سال 1386 کاشت حلزون برای کودکان ناشنوای زیر سه سال در دستور کار بهزیستی قرار گرفته است گفت: خوشبختانه در این خصوص پشت نوبت نداریم و در شش ماهه نخست امسال 26 کودک برای کاشت حلزون به مراکز درمانی مربوطه معرفی شدند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان توزیع 500 سمعک و معرفی ناشنوایان موفق و کارآفرین برای دریافت تسهیلات کم بهره بانکی را از دیگر فعالیتهای این معاونت در نیمه نخست امسال برشمرد و گفت: در حال حاضر 5 مرکز در سطح استان به ناشنوایان و کم شنوایان خدمات ارائه می کنند.
عبدالله پور ظرفیت این مراکز را 240 نفر دانست و گفت: بهزیستی برای 150 نفر سالانه یارانه ای به میزان 5 میلیارد و 550 میلیون ریال پرداخت می کند.
انتهای پیام/ح