بابک عزیزی ادامه داد: مفاهیمی همچون صلح، حق آزادی، امنیت، حق حیات، کرامت، تعلیم و تربیت، مساوات، دادرسی عادلانه، دستگاه قضایی مستقل و ... از مفاهیم اساسی حقوق بشر در تمامی جوامع است.
وی با بیان اینکه در این بین یکی از حقوق بنیادین یک جامعه مترقی و آزاد که مورد توجه خاص دستگاه قضایی است وجود وکیل مستقل است.گفت: وکیل هنگامی میتواند از حقوق موکل خود به نحو شایستهای دفاع کند که بدون هیچ واهمهای از تضعیف جایگاه خود و با داشتن مصونیت به ادامه فعالیت حرفه ایاش بپردازد.
وی خاطرنشان کرد: استقلال وکالت هرگز به معنی داشتن حکومت خودمختار وکلا نیست.قطعا هیچ شهروندی راضی نیست سرنوشت خود را به دست وکیلی بسپارد که شجاع نبوده و هیچ استقلالی نداشته باشد.دولتها نیز باید از وکلا در برابر تهدیدات شغلی دفاع کنند که در نتیجه احقاق حق و اجرای عدالت در جامعه میسر شود.تحقق دادرسی عادلانه منوط به استقلال قضا و وکالت است و وکلا آیینه تمام نمای رعایت حقوق بشر هستند.
رییس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه گفت: مخدوش کردن استقلال وکلا، آزادیهای بنیادین حقوق بشر را کمرنگ و به راحتی محو خواهد کرد، امیدواریم مجلس شورای اسلامی به لایحه استقلال وکلا توجه ویژهای داشته باشد.
سخنرانی سید «محمد هاشمی» استاد حقوق اساسی دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع «آشنایی با مفاهیم حقوق بشر و بررسی اسناد لازم الاجرا و بررسی حقوق بشر از منظر حقوق داخلی» و نیز سخنرانی «نسرین مصفا» استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران با محوریت «ضمانت اجرا و ساز و کارهای الزام آور حقوق بشر از منظر حقوق بین الملل» و تشریح عملکرد انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد از دیگر بخشهای این سمینار کارگاهی است.
انتهای پیام/ز