آبادان؛

رفع شوری آب با احداث سد در پایین دست سد گتوند

احداث سد در پایین دست سد گتوند راهکار رفع شوری آب است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان؛چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: احداث سد در پایین دست و علاج سد گتوند راهکاری برای رفع شوری آب در این استان است.

کیخسرو چنگلوایی در جشنواره ملی شکرانه خرما در اتاق بازرگانی خرمشهر، توجه به مسائل آب و خاک و مشکلات شوری را نیز اصل مهم در کاهش مشکلات کشاورزی استان دانست و افزود: برای رفع شوری آب برنامه هایی در وزارت نیرو دنبال می شود تا سدهایی در پایین دست احداث شود و همچنین علاج بخشی به سد گتوند نیز در دستور کار قرار گیرد .

وی، پیش بینی برنامه هایی در زمینه های مختلف آموزش، اطلاع رسانی، ترویج فرهنگ مصرف و توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی با کمک به کارگاه های بسته بندی و رعایت استاندارهای مورد نظر را از جمله راهکارهای کمک به کشاورزی و پرورش نخیلات در استان دانست و بر لزوم رفع مشکلات موجود در این راه از جمله اعطای تسهیلات بانکی تاکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری رهبری در خوزستان اشاره کرد و گفت: سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای احیای اراضی استان های ایلام و خوزستان اختصاص یافته و این اعتبار معادل پنج برابر اعتباری است که در ۵۰ سال گذشته در زمینه کشاروزی تخصیص یافته و هزینه شده است.

وی افزود: این طرح پیشرفت خوبی دارد و در ۲۰ شهرستان در حال انجام است و حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار است سطح توایدات کشاورزی را از ۱۴ و نیم میلیون تن طی افق ۱۴۰۴ به ۲۵ میلیون تن برساند.

چنگلوایی به سهم خرمشهر از اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری هم اشاره کرد و گفت: سهم خرمشهر از این میزان ۱۰ هزار هکتار است که اعتباری معادل یک صد و ۷۰ میلیارد تومان برای آن تخصیص داده شده ا و با پیگیری های انجام شده، ۶هزار هکتار دیگر به مساحت قبل اضافه شد که مراحل نهایی را سپری می کند.

وی از خرما به عنوان یکی از محصولات با جایگاه ویژه در اجرای این طرح یاد کرد و افزود: خرما با توجه به سهمی که در ایجاد اشتغال و اقتصاد ملی، ایجاد امینت در شهرهای مرزی دارد بسیار مهم است و وزارت کشاورزی نیز برای توسعه کمی و کیفی این محصول برنامه های خوبی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه خرما بیشترین محصول زیر کشت در بین محصولات باغی استان را دارد، گفت: از بین ۴۳ هزار هکتار محصولات باغی، ۶۳ درصد سطح زیر کشت مربوط به خرما است و ۳۵ هزار نفر به صورت مستقیم در زمینه تولید خرما مشغول به کار هستند و از مجموع کل حجم یک صد و ۷۰ تن صادرات خرمای کشور، ۶۵ تا ۷۰ تن و بین ۴۰ تا ۵۰ درصد به خرمای خوزستان اختصاص دارد.

چنگلوایی از خرمشهر به عنوان نماد خرما با پیشینه تاریخی در این عرصه یاد کرد و از پیش بینی برنامه های ویژه برای افزایش سطح زیر کشت و همچنین میزان تولید این محصول در این شهر طی برنامه های دوم و سوم توسعه خبر داد.

وی بر اهمیت نقش کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: کشاورزی علاوه بر نقش اصلی خود که در ایجاد امنیت غذایی و تولید غذا دارد، نقش مهمی را نیز در ایجاد اشتغال، صادرات، تولید ناخالص داخلی می تواند داشته باشد بر همین اساس و با توجه به اهمیت این بخش  ظرف سه ساله اخیر دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای را به بخش کاشورزی داشته و شاهد موفقیت های خوبی در این بخش بوده ایم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.